Urmărește emisiunea live


Spitale regionale, întârzieri. Studiile de fezabilitate vor fi depuse la finalul anului

Studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale româneşti ce ar beneficia de finanţare din partea Uniunii Europene vor fi depuse, cel mai probabil, la sfârşitul anului la Bruxelles, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

„Depunerea documentelor prezintă unele întârzieri, dar acestea în mare parte au fost recuperate. În trimestrul IV am convingerea că studiile de fezabilitate vor fi depuse la Bruxelles", a precizat Sorina Pintea.

Pintea a spus că ritmul de muncă pentru aceste proiecte poate duce la recuperarea întârzierilor.

„Am aflat discutând cu colegii mei din alte ţări că dacă reuşim implementarea acestui proiect, respectiv cele trei spitale, cred că suntem singura ţară din Europa care în acelaşi timp implementează aceste proiecte", a evidenţiat ea.

Investițiile în sănătate, 800 de milioane de euro


La rândul său, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a amintit că investiţiile europene în Sănătate se ridică, în România, la 800 de milioane de euro. Ea s-a referit şi la situaţia spitalelor regionale.

„Cu siguranţă la sfârşitul anului, cu sprijinul doamnei ministru Pintea şi cu sprijinul Băncii Europene de Investiţii, vor fi semnate cele 150 de milioane de euro, în aşa fel încât de la anul să putem da drumul la cele trei spitale regionale", a punctat Plumb.

Ministrul Sănătăţii şi ministrul Fondurilor Europene au participat la prezentarea procedurii de implantare de valvă aortică transcateter de către experţii de la Institutul „C.C. Iliescu" şi la lansarea platformei mereusanatosi.ro. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel