Simona Halep, în fața unei șanse uriașe. CTP, analiză spectaculoasă

Simona Halep a înfrânt-o pe Anastasia Pavlyuchenkova în sferturile de finală de la Cincinnati, în noaptea de vineri spre sămbătă.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat jocul tenismenei românce. Pe pagina sa de Facebook, CTP a scris că planul tactic al Anastasiei Pavlyuchenkova în meciul cu Simona Halep pare să fi fost "Trage din orice poziție!".

"Rusoaica a atacat neîncetat de la prima până la ultima minge – a rezultat o medie de numai 2-3 lovituri/punct. Un meci pac!-pac!, pe repede înainte, în care Simonei nu i-a rămas decât să reacționeze, mai ales că serviciul nu i-a mers. Și a făcut-o, în vechiul ei stil, străduindu-se să trimită o minge în plus înapoi, pentru ca rusoaica să își comită greșeala. Pavlyuchenkova a adunat destule erori ca să piardă, întrucât jocul hiperofensiv pe care l-a forțat tactic îi depășește posibilitățile tehnice actuale. Ce mi s-a părut de reținut din acest meci de etapă este simțul anticipației, pe care Simona demonstrează că îl are. Când Anastasia s-a aflat cu mingea sus, la îndemână, în jumătatea terenului, gata să lovească decisiv, Simona a plecat sau a stat, ca un portar la lovitura de la 11 m, pe direcția loviturii, reușind să returneze și să câștige până la urmă punctul", a scris CTP.

"E extraordinar, dar tare aș vrea s-o și întâlnească pe Sharapova în curând, pentru că acum cred că are să-i arate niște noutăți!"

Jurnalistul a continuat: "Tot inspirația a fost cea care a ajutat-o să facă, așa cum ne-a obișnuit în aceste zile nord-americane, 'mingea meciului': atac Pavlyuchenkova în stânga, recuperare formidabilă, din culoarul de dublu, Simona, volé Pavlyuchenkova în partea dreaptă liberă, sprint de Usain Bolt Simona și pasing cros cu forehandul, tribunele în picioare. A fost o confruntare grăbită și aspră, mai puțin spectaculoasă decât cele cu Mladenovic și Petković, rezolvată de Simona cu luciditate și voință. Dacă o bate la noapte pe Jelena Janković, Simona Halep redevine nr. 2 mondial, depășind-o pe Maria Sharapova. E extraordinar, dar tare aș vrea s-o și întâlnească pe Sharapova în curând, pentru că acum cred că are să-i arate niște noutăți!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel