Sfatul lui Ion Cristoiu și cei doi torționari demascați

Prima demascare a unui torționar stalinist s-a produs în data de 31 iulie. A doua în data de 18 septembrie. Ce par a avea în comun cele două momente?

În vară, tocmai începuseră concediile. Premierul decolase, în vacanță, președintele Senatului lipsea, la propriu, nu doar la figurat, de pe scena publică. Zbang! Cazul Vișinescu intră în heavy rotation, la toate posturile tv, obligându-l pe Traian Băsescu să amâne câteva zile acapararea prim-planului, cu un profil de buric, postat pe profilul de FB al unui tip cu yacht din PDL.

În toamnă, cearta dintre Ponta și Antonescu, plecată din Piața Universității, tocmai a sfârșit în Piața Independenței, trecând peste povestea de la Cafine Central. Și cum să te mai gândești la cele două palme, plus amenințările cu candidatura, în fond niște caraghioslâcuri, când afli despre atrocitățile cutremurătoare ale bestiei de la Periprava?

 Sper să nu fiu înțeles greșit, cele două cazuri trebuie discutate, e nevoie de un cutremur în conștiințe, la nivel național, este vital să plătească vinovații, să fie recompensate victimele, să ne asumăm vina...Ce mă frapează este momentul când pică aceste dezvăluiri: taman într-o perioadă când politicii îi cade bine ca reflectoarele să se îndrepte în altă direcție.

 Eu cred cu tărie că sunt simple  coincidențe, chiar dacă Ion Cristoiu, fondatorul Expres Magazin, Zig Zag și EvZ, ne spunea, în anii 90, că nu există coincidențe. Țin bine minte acest sfat, venit de la unul dintre fondatorii presei moderne, după 1989. Probabil, timpurile s-au schimbat. Mai mult ca sigur am greșit și când mi-am imaginat că scandalul vrăjitoarelor (vedetă, procurori, mascați, ghicitoare) a fost detonat taman când trecea prin Parlament legea referendumului, prin care PDL a ridicat pragul la 50% plus 1 vot. Evident, o banală coincidență. Cert este doar numărul torționarilor: mai sunt de demascat 88 de călăi. Destule coincidențe, pentru intervalul rămas până la alegerile prezidențiale din 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel