Sexualitate: Unul din patru români suferă de disfuncţie erectilă

sex
sex

Specialiştii în sănătate atrag atenţia asupra faptului că unul din poatru bărbaţi români suferă de disfuncţie erectilă, cauzele acestei probleme fiind stresul, vârsta, fumatul şi consumul de alcool, dar şi factorii de ordin psihologic.

„Disfuncţiile erectile pot să apară la orice bărbat, la orice vârstă, şi din cauza asta trebuie să ne preocupe ca o problemă de sănătate. Dincolo de deficienţele sexuale se află un infinit de necunoscute, de aceea este important să ne adresăm medicului şi să ne ferim de tratatamentele luate fără îndrumarea unui specialist“, spune preşedintele Asociaţiei Române de Medicină a Sexualităţii, prof. dr. Nicolae Calomfirescu, citat de realitatea.net.

Nu mai puţin de 93% dintre românii cu disfuncţii erectile nu au luat nicio măsură în acestă privinţă. De cele mai multe ori, ei apelează la sfatul angajaţilor din farmacii, în loc să meargă la medic.

Nedescoperite la timp şi netratate corespunzător, difuncţiile erectile pot avea efecte nu doar de natură fiziologică, ci şi de ordin emoţional şi psihologic, avertizează specialiştii. Pierderea încrederii în sine, izolarea şi libidoul scăzut pot avea consecinţe grave asupra vieţii de cuplu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel