EXCLUSIV  Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a vorbit despre semafoarele inteligente.

În cadrul emisiunii DC Conducem, la DC News, Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a vorbit despre semafoarele inteligente și utilitatea lor.

„Semafoarele inteligente, dacă sesizează că ai depășit viteza legală, pun culoarea roșie automat, ca să te oblige să oprești. Ar fi utile și la noi, mai ales în localități?“, a întrebat Florin Răvdan.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Greșeala pe care mulți o fac atunci când au un câine în mașină. Titi Aur: Nu glumesc. El se bucură, dar pe urmă suferă / video

„E demonstrat 100% că sunt utile. Culmea e că aceste semafoare educă șoferul. Spania are introdus de foarte mult timp acest sistem și este una din țările cu siguranță rutieră foarte bună. Numărul de accidente rutiere a scăzut foarte mult, după ce au fost luate măsuri.

Aceste semafoare, când mergi printr-o localitate, în mod special noaptea sau în perioade mai puțin aglomerate, când tentația e să mergi puțin mai tare, semafoarele din dreptul trecerilor de pietoni au două opțiuni: una e să se pună roșu dacă apasă un pieton pe buton, ca să nu se pună roșu inutil la o anumită perioadă, sau au radar și dacă o mașină se apropie sau vine spre acel semafor cu mai mult decât viteza legală în zona respectivă, se pune pe roșu și stă cât stă.

Asta înseamnă că tu, fiind singur pe șosea, forțezi un pic să mergi mai repede, semaforul te vede, se pune pe roșu, după care te ține un număr de secunde. Atunci, știi că dacă depășești viteza, semaforul te va opri. Mai mult, dacă vine cineva de pe contrasens, te mai și înjură ăla, că din cauza ta stă și el la semafor.

Aceste semafoare reglementează foarte bine și sunt mult mai bune decât șicanele, decât benzile vibratoare și orice altceva. Când pui tot felul de opritoare mecanice, este un fel de înapoiere, pe când aceste semafoare reprezintă o metodă modernă și inteligentă de a-i educa pe șoferi.“, a spus, la DC Conducem, Titi Aur.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel