Urmărește emisiunea live


Salonul Auto Geneva 2020, anulat. Elveția, afectată de COVID-19

Elveţia a decis vineri să interzică, până pe 15 martie cel puţin, toate evenimentele publice şi private care reunesc peste 1.000 de persoane, în scopul limitării transmiterii noului coronavirus.

"Din cauza situaţiei actuale şi a propagării coronavirusului, Consiliul Federal (guvernul elveţian) a decis să declare situaţia cu care se confruntă în prezent Elveţia drept situaţie specială în sensul legii referitoare la epidemii şi (...) să interzică manifestările publice şi private care adună simultan peste 1.000 de persoane", potrivit unui comunicat al guvernului.

Astfel, Salonul Auto de la Geneva a fost anulat după ce Guvernul federal elveţian a interzis toate evenimentele cu o largă participare a publicului din cauza coronavirusului, au anunţat vineri autorităţile locale.

"În ultimele zile, am observat că numărul cazurilor a crescut foarte mult în lume (...), în special în ţările vecine cu Elveţia, precum Italia şi Germania", a precizat ministrul elveţian al Sănătăţii, Alain Berset.

"Chiar dacă autorităţile din aceste ţări fac toate eforturile pentru a controla situaţia, lucrurile încep să le scape din mână", a subliniat acesta.

Ediția a 90-a, anulată

Oraşul elveţian Geneva urma să găzduiască, între 5 și 15 martie 2020, cea de a 90-a ediţie a Salonului auto internaţional, în contextul în care restricţiile impuse călătoriilor au impus amânarea sau anularea altor saloane precum Congresul Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona, Salonul de orologerie Watches & Wonders de la Geneva, Târgul Light + Building de la Frankfurt sau Salonul Auto de la Beijing.

Începând de marţi, Elveţia se numără printre ţările afectate de epidemia de Covid-19: "Este o evoluţie care nu ne surprinde" şi "avem 15 persoane testate pozitiv", a mai declarat Beset. Salonul Auto de la Geneva este unul dintre cele mai importante evenimente ale anului din industria auto, iar prima ediţie a avut loc în anul 1905.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel