Românii pot comanda Tesla direct de la companie. Configuratorul, disponibil şi în România

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Tesla a anunţat că va deschide un punct de vânzare oficial în România şi că va înceta colaborarea cu o companie intermediară, numită Teslounge. 

Astfel, românii pot configura şi pot comanda o maşină Tesla de pe site-ul oficial al producătorului, fapt care confirmă zvonurile conform cărora Tesla se va extinde în Europa Centrală şi de Est, locul de baştină al părintelui spiritual al companiei, Nikola Tesla. 

Cu toate astea, momentan nu se ştie unde anume în România vor fi livrate maşinile Tesla, dat fiind faptul că nu există un magazin oficial la acest moment, scrie insideevs.com. 

În plus, Tesla nu face livrări de maşini în ţări unde nu are un centru de service. Se ştie deja că există unul planificat pentru Budapesta, dar nu s-a anunţat nimic pentru Bucureşti. Spre exemplu, proprietarii actuali de Tesla din Ungaria şi România îşi repară maşinile în Austria. 

Acțiunile Tesla, la un maxim istoric

La sfârşitul lunii ianuarie, preţul unei acţiuni Tesla a ajuns la un maxim de peste 880 de dolari, după o creştere de peste 700% în 2020. Totuşi, acţiunile şi-au pierdut circa un sfert din valoarea de la începutul anului şi sunt cu 35% sub recordul stabilit în ianuarie.

Tesla a obţinut rezultate record în primul trimestru, a evitat penuria de cipuri a industriei, şi-a îmbunătăţit procesele de producţie şi a înregistrat profituri în urma investiţiei în Bitcoin. Între timp, acţiunile au continuat să sufere pierderi, analiştii ridicând semne de întrebare cu privire la faptul că Tesla nu a oferit un target pentru numărul de livrări din 2021.

„Tesla a scăzut cu 14% de la sfârşitul trimestrului 1, aşa că – până acum – mişcările au fost profitabile. Burry exprimă acelaşi tip de scepticism pe care îl au mulţi vis-a-vis de Tesla. Presupun că a acumulat în mai multe rânduri opţiuni în cadrul Tesla, iar unele dintre ele probabil au expirat”, spune Steve Sosnick, principalul strateg al Interactive Brokers.

Anunțul lui Elon Musk

Elon Musk a declarat zilele trecute că nu va mai accepta plata în Bitcoin pentru Tesla, decizie lansată pe fondul temerilor generate de cantitatea masivă de energie pe care o foloseşte criptomoneda, provocând o serie de scăderi de-a lungul pieţei crypto.

Ulterior, miliardarul a dat de înţeles că ia în calcul sau a vândut deja o parte din stocurile sale de Bitcoin, marcând o nouă rundă de pierderi pentru cele mai valoroase criptomonede din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel