REZIDENȚIAT 2014. Lista locurilor și posturilor scoase la concurs

REZIDENȚIAT 2014. Potrivit Ordinului MS nr. 1129/2014, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 737 din 9 octombrie 2014 şi care a intrat în vigoare la aceeaşi dată, înscrierile la examenul de rezidenţiat se fac la direcţiile de sănătate publică, respectiv la ministerele cu reţea sanitară proprie, din momentul apariţiei în presă a publicaţiei de concurs şi până la data de 27 octombrie 2014, inclusiv.

Ce trebuie să conțină dosarul candidatului:

REZIDENȚIAT 2014.  Dosarul de înscriere al candidatului trebuie să conţină următoarele documente: cererea de înscriere la concurs, cu numele de familie, iniţială tatălui şi toate prenumele înscrise în buletinul/cartea de identitate/paşaport, centrul universitar şi domeniul pentru care concurează (cu excepţia candidaţilor de la ministerele cu reţea sanitară proprie şi cei care concurează pe locurile publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale conform art. 4 alin. (7), pentru care concursul se susţine numai în centrul universitar Bucureşti). În cerere candidaţii vor menţiona acordul pentru folosirea numelui şi pentru afişarea rezultatului pe internet; xerocopia buletinului/cărţii de identitate sau a paşaportului (paginile din care reies numele şi prenumele candidatului, precum şi dată naşterii); copia legalizată a diplomei de licenţă de medic, stomatolog (medic dentist) sau farmacist.

Citește și: CONCURS DE REZIDENȚIAT 2014. Taxă de înscriere și mod de desfășurare


REZIDENȚIAT 2014. Absolvenţii promoţiei 2014 pot prezenţa adeverinţă privind promovarea examenului de licenţă; adeverinţă eliberată de unitatea în care este încadrat, din care să reiasă specialitatea în care este confirmat şi tipul contractului individual de muncă, numai pentru rezidenţi şi specialişti; certificatul medical privind starea de sănătate, eliberat de unitatea sanitară teritorială desemnată de direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti, în care se precizează că este apt/inapt din punct de vedere medical (fizic şi neuropsihic) pentru exercitarea activităţii în domeniul pentru care candidează; copia legalizată a actelor doveditoare (certificat de căsătorie etc.) prin care şi-a schimbat numele; chitanţă de plata a taxei de concurs.

REZIDENȚIAT 2014. Listele cu locurile şi posturile scoase la concursul de rezidenţiat, sesiunea 23 noiembrie 2014 pot fi accesate AICI şi AICI.

REZIDENȚIAT 2014 METODOLOGIA DE ORGANIZARE A EXAMENULUI

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

REZIDENȚIAT 2014. Punctajul minim de promovare prevăzut la alin. (2) se calculează la nivelul fiecărui centru universitar în care se organizează concursul. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.

REZIDENȚIAT 2014. Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care devin rezidenţi pe locuri încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidenţiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidenţiat.

REZIDENȚIAT 2014. Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care devin rezidenţi pe post încheie contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu unitatea sanitară publică ce a publicat postul respectiv, cu respectarea prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, aprobată prin Legea nr. 103/2012.

REZIDENȚIAT 2014. Candidații cetățeni de origine etnică română cu domiciliul stabil în străinătate, posesori ai diplomei de medic obținute în România ori într-un alt stat membru al Uniunii Europene, susțin concursul în aceleași condiții ca și cetățenii români, însă concurează pe locurile publicate de Ministerul Educației Naționale, care va distribui aceste locuri pe centrele universitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel