Raed Arafat: Reluăm imunizarea. Vaccinul danez anti-TBC e sigur

raed arafat dc
raed arafat dc

Ministrul Sănătății, Raed Arafat, a anunțat că imunizarea anti-TBC cu vaccinul importat din Danemarca va fi realuată, după ce experții străini au concluzionat că produsul este sigur, iar rata reacțiilor adverse ușoare sau moderate fiind una așteptată, de doar una la mie în România, transmite Mediafax.

Peste 136.000 de copii români au fost vaccinați cu primul lot de doze din Danemarca. Ulterior, au fost constatate un număr de 134 de reacții adverse constând în mărirea nodulilor limfatici - lucru comun după o astfel de imunizare.

"Nu a fost nicio complicaţie severă, cum ar fi ostiomielita, iar absenţa grupărilor de cazuri arată că nu au fost nici erori sistematice legate de tehnica de administrare. La Institutul 'Marius Nasta' din Bucureşti au fost mai multe cazuri pentru că unele au provenit din alte judeţe," a explicat Raed Arafat.

Ministrul Sănătății a ținut să precizeze că acest vaccin este distribuit din 1934 în toată lumea și este autorizat în 46 de țări. "În nicio țară nu s-a oprit imunizarea și nici nu a fost schimbat vaccinul," a subliniat Raed Arafat.

Ministrul Sănătății a mai adăugat că reacțiile adverse înregistrate în România pot fi urmarea schimbărilor de tulpină din vaccin. În același context, ministrul a recunoscut că, în cazul produsului românesc utilizat anterior, reacțiile adverse au părut mai numeroase.

Imunizarea contra tuberculozei a fost oprită temporar săptămâna trecută, după ce zeci de bebeluși au avut reacții adverse la acest tp de tratament ce a fost importat din Danemarca în ultima jumătate de an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel