Probleme pentru rețeaua lui Hawking și Milner, care caută extratereștri

Astrofest
Astrofest

 

Astrofizicianul Stephen Hawking şi antreprenorul Yuri Milner au lansat un program de 100 milioane de dolari, finanţat de miliardarul rus, în scopul căutării de civilizații extraterestre. Programul presupune ca milioane de utilizatori să "doneze" putere calcul, într-o reţea IT globală.

Știrea, publicată de Gândul, îmi ridică trei întrebări:

  1. Un autocrat agresiv, care își controlează  oamenii de afaceri cu aceeași duritate cu care suprimă Opoziția, tocmai a invadat o țară vecină . Mai multe atacuri cibernetice au vizat ținte din alianța militară sau uniunea economică din care facem parte. O fi bine să-i ”donăm” putere de calcul unui tip aflat de cealaltă parte a frontului?
  2. Să presupunem că proiectul face doar ceea ce spune.  Realizează o rețea globală imensă, cu puterea ”donată” de milioane de oameni, firme etc. Mai trebuie omenirea să caute în univers o altă civilizație, după constituirea rețelei?
  3. Să ne gândim cum arăta civilizația noastră, acum 500 de ani.  Și că o civilizație extraterestră poate avea un avans de 1000 de ani, nu de un milion, ceea ce, la o scară planetară, tot nu ar însemna mare lucru. Apoi să ne întrebăm: de ce i-au descoperit francezii pe polinezieni și nu polinezienii pe francezi?

    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel