Povestea emoționantă din spatele acestei imagini!

O imagine, considerată una dintre cele mai bune realizate vreodată, are o poveste incredibilă.

În anul 1987,  chirurgul polonez Zbigniew Eugeniusz Religa, pacientul său Tadeusz Zitkevits și asistentul au devenit personajele principale unei imaginie, care a fost desemnată fotografia anului, la momentul respectiv, scrie a1.ro.

La acea vreme, transplantul de inimă era o operație extrem de dificilă şi nu orice medic avea curajul să o facă. Zbigniew Eugeniusz Religa, cel care a realizat primul transplant de inimă din Polonia, în 1985, a accpetat provocarea de a face un transplant unui pacient în vârstă de 61 de ani, Tadeusz Zitkevits.

CITEȘTE ȘI: Nouă tehnică de transplant cardiac. S-a folosit o inimă care încetase să bată

Intervenţia chirurgicală a durat 23 de ore, timp în care viaţa lui Tadeusz Zitkevits a stat în mâinile doctorului. Fără personal suficient și fără echipament performant, medicul a reușit să ducă operația până la capăt. La doar câteva secunde după ce a fost încheiată operaţia, fotograful James Stanfield a realizat celebra imagine. Extenuat, Dr. Religa urmărea cu atenţie semnele vitale ale pacientului, în timp ce asistentul, oborit și el, dormea pe jos.

Minunăţia a fost desemnată fotografia anului 1987 de către "National Geographic" şi a fost inclusă într-un top al celor mai bune 100 de imagini publicate în istoria celebrei reviste.

Povestea devine și mai emoționantă, în anul 2009, anul în care medicul a murit din cauza unui cancer pulmonar. Bărbatul căruia i-a salvat viața trăiește și azi.

Pacinetul a păstrat imaginea care-l arată în cel mai greu moment din viața lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel