Piața Victoriei sau Piața Obor? Cine va decide rezultatul alegerilor

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

În 6 decembrie, exit-poll-urile arată diferențe mari față de sondajele pre-electorale.

USR-PLUS încearcă, de câteva zile, să activeze electoratul tip ”Piața Victoriei”. Mesaje de publicitate electorală care fac trimitere la mitingul din 10 August, dar mai ales la OUG 13, mai de sezon, căci, nu-i așa, ”atunci ne-am zgribulit”. Evident, acest electorat e disputat cu PNL, fiindcă Orban nu a sărit degeaba, în geacă roșie.

PNL are cea mai echilibrată distribuție pe vârste, adună voturi și de la tinerii hastag și de la pensionari, și din urban și din rural. Sau, mai precis, aduna, la începutul campaniei electorale.

La jumătatea programului de vot din 6 decembrie, exit poll-ul arăta diferit de sondajele de acum o săptămână sau două. În ciuda unei prezențe mai mici în rural, PNL era plasat cu 2-4 procente în urma PSD. Iar USR-PLUS bătea pasul pe loc, la 12-14%.

Este drept că piața țărănească, pe care a închis-o Orban, se deschide devreme, iar Piața Victoriei se umplea seara târziu. 

În patru-cinci ore, vom vedea cum se așează voturile, vom vedea ce a înclinat balanța, dacă mai funcționează mecanismele activate în Piața Victoriei, sau reîncepe să conteze la vot Piața Obor.

Jocurile nu sunt încă făcute, meciul se joacă până la fluierul de final, spun comentatorii de fotbal. Și chiar la masa verde, după încheierea partidei, arbitrul urmând a decide pe cine nominalizează drept câștigător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel