Petre Daea: Lângă oaie găseşti o frunză, lângă frunză nu poţi să găseşti o oaie

Petre Daea
Petre Daea

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat că oaia trebuie să fie simbol de țară, nu frunza. 

”Oaia este o statuie vie. Aceasta este doar o definiţie. Argumentele se găsesc în străfundul analizei pentru fiecare şi pentru orice loc. Uitaţi-vă dumneavoastră astăzi în orice parte a ţării cât de frumos este acest animal pe păşunile verzi ale ţării româneşti. Frunza o are toată lumea, dar oile ca în România nu. Lângă oaie găseşti o frunză, lângă frunză nu poţi să găseşti o oaie”, a declarat Petre Daea la Antena 3 întrebat de ce oaia ar trebui să fie simbol naţional.

Ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, a declarat, marţi, că a propus folosirea unor simboluri naţionale, precum Mioriţa, în materiale de promovare turistică însă nu intenţionează schimbarea brandului de ţară. El a precizat că brandul de ţară nu se poate schimba până în 2020, deoarece ar însemna să se înapoieze Comisiei Europene suma de 850.000 euro.

[citeste si]

”Este vreo ruşine că discutăm despre simbolurile României, despre Mioriţa? Este vreo ruşine că ne folosim de legendele României? În primul rând, trebuie să ne gândim că trebuie să promovăm România în interiorul ei, pentru că cei mai mulţi turişti sunt în interiorul României, apoi trebuie să ne gândim la cei trei milioane de români, de cetăţeni români, care vin de două ori pe an şi cheltuiesc bani în activitatea aceasta turistică din România. Mulţi dintre ei şi-au şi dezvoltat afaceri în turismul din România. Este vreo ruşine că le reamintim românilor de legende şi de simbolurile naţionale? Nu este vorba de schimbarea brandului de ţară, nu se poate schimba brandul de ţară că asta ar însemna să dăm înapoi Comisiei Europene 850.000 euro, ceea ce nu se poate şi nu cred că vreun conducător al unei instituţii publice îşi asumă aşa ceva”, a spus Dobre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel