Performanță insolită: Purceluși care strălucesc în întuneric

porci_fluorescenti
porci_fluorescenti

Un grup de cercetători din China au reușit o performanță insolită: au creat, cu ocazia Crăciunului, 10 purceluși care strălucesc în întuneric, însă nu pentru a obține "un decor de sezon", ci pentru a studia o nouă metodă pentru ajutorarea persoanelor suferinde de hemofilie.

Cercetătorii de la Universitatea de Agricultură din China de Sud au creat au creat, cu ajutorul unei tehnici inventate de oamenii de știință de la Facultatea de Medicină Manoa din cadrul Universității Hawaii, 10 porci a căror piele strălucește în nuanțe de verde la lumina fluorescentă, folosind o proteină extrasă din ADN-ul unor meduze, scrie huffingtonpost.com, potrivit descopera.ro.

Utilizând aceeași tehnică, cercetători din Turcia au reușit anul acesta să creeze iepurași care strălucesc în întuneric, iar acum vor să creeze și oi fluorescente.

Medicul Stefan Moisyadi de la Universitatea din Hawaii spune că această tehnică va fi benefică pentru multe persoane care suferă de o maladie sangvină rară, denumită hemofilie. "Putem să producem astfel enzime, mult mai ieftin, lucrând pe animale, decât într-o uzină care ar costa multe milioane de dolari pentru a fi construită".

De asemenea, cercetătorii susțin că cele 10 suine vor avea probabil o speranţă de viaţă egală cu a tuturor semenilor lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel