Palincă românească, medaliată cu aur

O mică distilerie din municipiul Sfântu Gheorghe a obţinut 30 de medalii la un concurs internaţional desfăşurat recent în Ungaria. Printre băuturile care au impresionat juriul s-au numărat distilatele din ţelină şi dovleac.

Füstös Imre, unul dintre proprietarii distileriei, a declarat marţi, că la concursul „Quintessence", organizat pentru a noua oară în localitatea Onga din Ungaria, au fost prezentate 1.739 produse realizate de 311 producători din patru ţări, Ungaria, România, Serbia şi Bulgaria, iar cele produse la Sfântu Gheorghe au obţinut 30 de medalii, dintre care cinci titluri de „Champion" şi 11 medalii de aur.

„Cu acest nou record de participare, concursul a devenit al doilea cel mai relevant concurs de distilate din Europa, după 'Destillata' din Austria (...) Noi am participat cu 30 de produse, fiecare produs înscris obţinând o medalie. Astfel, au obţinut calificativul de 'Champion' palinca de cireşe, prune, coacăze negre, distilatul de ţelină şi lichiorul de coacăze negre. Medalii de aur au mai obţinut palinca de caise, scoruşe negre, prune, distilatul de dovleac şi palincile de cireşe şi gutui maturate pe pat de fructe. Alte 11 produse au obţinut medalie de argint şi 8 produse medalia de bronz", a precizat acesta.

Business început ca hobby

Cei doi proprietari ai distileriei, Füstös Imre şi Dezső Tibor, au început să facă palincă din hobby în urmă cu aproape şase ani, iar de-a lungul timpului au preparat tot felul de sortimente de palincă, inclusiv din porumbe, pere pădureţe şi nuci verzi.

Instalaţia de distilare au cumpărat-o din străinătate şi au ales-o după un principiu devenit pentru ei „literă de lege" - să păstreze şi să aducă în pahar cât mai mult din gustul şi aroma fructului.

Aceştia spun că au vizitat multe distilerii din Europa înainte de a alege utilajul şi au făcut şi cursuri de arbitraj, învăţând de la cei mai buni specialişti care sunt defectele unei băuturi şi care sunt cauzele acestora.

Agerpres

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel