ONU: Decesele cauzate de consumul de medicamente le egalează pe cele cauzate de consumul de droguri

medicamente droguri
medicamente droguri

ONU avertizează asupra dependenței de anumite medicamente în țările dezvoltate. Mefedrona, legală până acum două luni, a omorât 35 de persoane.

Un paradox. În timp ce lipsa lor în țările sărace din Africa, Asia și America de Sud provoacă adevărate probleme de sănătate, prezența excesivă a analgezicelor din țările occidentale poate să ducă la dependență, asemănătoare cu cea de droguri, avertizează ONU. În unele țări dependența de analgezice a ajuns să fie la fel de gravă ca cea de droguri, susțin reprezentanții ONU. În ultimii 10 ani, decesele din cauza consumului excesiv de medicamente au crescut enorm, ajungând din urmă numărul de decese cauzate de consumul de droguri ilegale. Din fericire, problema a început să fie vizibilă odată cu moartea anumitor persoane faimoase din cauza diverselor medicamente, dintre care cel mai șocant a fost cazul morții lui Michael Jackson.

Ceea ce este chiar și mai grav, există din ce în ce mai multe cazuri în care tinerii combină consumul de medicamente cu cel de droguri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel