Oana Stănciulescu: Statul român nu a dorit să demonteze minciunile despre Regele Mihai nici după '89

Vreme de mai bine de 50 de ani, statul român a încercat sa demonizeze imaginea monarhiei și a Regilor României, în primul rând prin modul în care s-a predat istoria în școli. Urmările se văd și astăzi, chiar și în aceste zile triste când urmează ca Regina Ana să fie condusă pe ultimul drum. Nici după 1989, instituțiile statului nu au dorit să demonteze minciunile spuse despre plecarea Regelui Mihai din țară iar acest lucru se vede în întrebările și acuzațiile care sunt aduse în aceste zile în spațiul public, susțiune jurnalista Oana Stănciulescu.

„Dacă se dorea demontarea minciunilor, se putea face extrem de rapid, prin simpla publicare a dosarului de urmărire a Regelui Mihai, din care am primit în urmă cu câțiva ani doar câteva capitole. Am fi putut afla atunci, pe baza proceselor verbale și a rapoartelor scrise după îmbarcarea în tren a Majestății Sale, că nu a fost vorba despre tablori și bijuterii, ci de un steag și un pumn de pâmânt. Pe 3 ianuarie 1948 Regele Mihai pleca din gara Sinaia spre Lausanne cu un tren în care adunase câteva lucruri personale, toate, dar toate, inventariate de comunişti. De altfel, trenul era păzit de agenți de siguranță și de soldați înarmați, mulți dintre ei cu lacrimi în ochi", spune Oana Stănciulescu.

[citeste si]

Jurnalista amintește și de momentul istoric la care a participat în Parlamentul României, atunci când Majestatea Sa Regele Mihai s-a adresat poporului.

"Parlamentarii PDL care s-au opus atunci ca Regele Mihai să vorbească de la tribuna Parlamentului ar trebui să dispară de pe scena politică. Mi-ar fi plăcut să fi avut după 89 politicieni care să fi dat dovadă măcar de o infimă parte din patriotismul, iubirea de țară și loialitatea Regelui Mihai și a Reginei Ana față de această țară. Cu siguranță, dacă se întâmpla așa, am fi fost în acest moment o țară respectată și prosperă. Regele Mihai a spus în Parlamentul României că nu putem să avem un viitor dacă nu ne respectăm trecutul. Mai avem o șansă de pe data de 9 până pe data de 13 august să dovedim că ne respectăm trecutul și să-I aducem un ultim omagiu celei care a fost Regina Ana a României", a mai spus Oana Stănciulescu.

Jurnalista a debutat în presă la ziarul Dreptatea, și de atunci a scris numeroase articole despre Majestățile Lor și a realizat mai multe emisiuni despre Casa Regală a României și despre Regii României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel