Oamenii s-au apucat să publice cărți scrise de ChatGPT. Îngrijorări în rândul scriitorilor consacrați

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Mai multe persoane care folosesc ChatGPT au început să creeze și să publice cărți.

Un număr tot mai mare de oameni folosesc ChatGPT, un program de inteligență artificială, pentru a scrie cărți pe care apoi le scot la vânzare. Deși până acum vânzările au fost lente, scriitorii umani sunt îngrijorați de faptul că volumele create de ChatGPT ar putea afecta industria scrisului și publicării, conform Learning English.

Până de curând, Brett Schickler nu și-a imaginat niciodată că ar putea să devină autor și să publice. Dar după ce a aflat despre programul de inteligență artificială ChatGPT, Schickler a decis că are o șansă.

„Ideea de a scrie o carte pare în sfârșit posibilă”, a spus Schickler, un vânzător din Rochester, New York. „M-am gândit că pot face asta”, a adăugat el.

Folosind software-ul AI, Schickler a creat o carte electronică ilustrată pentru copii de 30 de pagini în câteva ore. A pus-o la vânzare în ianuarie prin secțiunea de autopublicare a Amazon.

Cartea electronică, care se numește The Wise Little Squirrel: A Tale of Saving and Investing, i-a adus lui Schickler aproape 100 de dolari. Deși s-ar putea să nu sune prea mult, este suficient să-l facă să vrea să creeze alte cărți folosind software-ul.

„Am văzut oameni făcând carieră din asta”, a spus Schickler.

La mijlocul lunii februarie, în magazinul Kindle al Amazon, existau peste 200 de cărți electronice care spuneau că ChatGPT este scriitor sau co-scriitor. Și numărul crește zilnic.

Dar, din cauza naturii ChatGPT și a eșecului multor scriitori de a recunoaște că l-au folosit, este aproape imposibil să se știe exact câte cărți electronice sunt scrise de AI.

Care sunt efectele

Unii scriitori consacrați devin îngrijorați de efectele pe care le-ar putea avea ChatGPT asupra industriei de publicare a cărților.

Mary Rasenberger este directorul executiv al Authors Guild, un grup de scriitori. Ea a spus că „acesta este ceva pentru care trebuie să ne îngrijorăm, aceste cărți vor inunda piața și mulți autori nu vor mai avea ce să muncească”.

Rasenberger a remarcat că industria are o tradiție lungă de scriere fantomă - o practică acceptată de a plăti pe cineva să scrie cărți sau discursuri sub numele altui autor. Dar este îngrijorată că abilitatea de a crea cu inteligența artificială ar putea transforma scrierea cărților dintr-o artă într-o marfă.

„Trebuie să existe transparență din partea autorilor și a platformelor cu privire la modul în care aceste cărți sunt create, altfel vom avea o mulțime de cărți de calitate scăzută”, a spus ea.

Amazon nu a spus dacă intenționează să schimbe sau să analizeze politicile privind utilizarea de către autori a inteligenței artificiale sau a altor instrumente automate de scriere. Purtătorul de cuvânt al Amazon, Lindsay Hamilton, a declarat prin e-mail că volumele din magazin trebuie să respecte regulile sale privind „drepturile de proprietate intelectuală” și alte legi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel