O mașină Tesla a scăpat de sub control, apoi a ucis doi oameni și a rănit alți trei - Video

O mașină Tesla a scăpat de sub control, apoi a ucis doi oameni și a rănit alți trei / Foto: AGS_pics
O mașină Tesla a scăpat de sub control, apoi a ucis doi oameni și a rănit alți trei / Foto: AGS_pics

O mașină Tesla a scăpat de sub control, apoi a gonit 2 km, omorând doi oameni și rănind alți trei.

O anchetă este în desfășurare în China, după ce șoferul unui autoturism Tesla, scăpat de sub control, a ucis două persoane și a rănit alte trei, în provincia Guangdong, scrie Ziarul de Iași.

Incidentul s-a produs duminică dimineață, pe 13 noiembrie, după ce șoferul mașinii Tesla Y, pe nume Zhan, a încercat să parcheze, dar deodată a pierdut controlul și a început să meargă cu o viteză foarte mare pe o distanță de doi kilometri. În goana sa a lovit mai multe mașini, a doborât un biciclist și a omorât două persoane - un bărbat pe motocicletă și o elevă de liceu.

Circumstanțele în care s-a produs accidentul sunt în continuare analizate, iar un raport urmează să fie făcut public, a anunțat poliția locală, scrie Reuters.

Șoferul nu era sub influența alcoolului sau a drogurilor, iar vehiculul urmează să fie analizat. Șoferul a raportat deja accidentul companiei Tesla, iar reprezentanții săi au anunțat că vor asigura asistența necesară.

Un membru al familiei șoferului a spus că de vină ar fi fost o problemă cu softul mașinii.

Tesla cheamă în service un milion de mașini. Care este defecțiunea

Tesla a transmis public că a observat o defecțiune la geamurile a 1,1 milioane de mașini care ar putea agăța ocupanții mașinii în timp ce se închid. Ferestrele ar trebui să se oprească dacă detectează un obstacol în calea lor, dar Tesla a spus că testele au descoperit o posibilă problemă în unele dintre mașinile sale. Problema ar putea fi rezolvată cu o actualizare a software-ului over-the-air și că proprietarii de mașini nu vor trebui să-și aducă mașinile la furnizori sau reprezentanță.

Dosarul Tesla prezent la autoritățile federale de reglementare a siguranței nu prezintă niciun raport al companiei producătoare legat de problemă, cu atât mai puțin legat de răni sau decese, și că problema a fost descoperită doar în timpul testării, scrie CNN. Modelele implicate sunt Modelul 3 2017-2022, Modelul Y 2020-2021 și Modelele S și X 2021-2022.

Tesla (TSLA) a avut mai multe rechemări în care Administrația Națională pentru Siguranța Traficului din SUA i-a ordonat să facă modificări în modul în care a fost proiectată mașina. Spre deosebire de acele retrageri, această problemă a ferestrei provine dintr-un defect în producție.

Compania a rechemat anterior vehicule pentru caracteristici care le permiteau mașinilor să treacă lent prin semnele de oprire în anumite circumstanțe, atunci când se aflau în modul „condus autonom complet”, o altă problemă care permitea jocurilor video să fie jucate pe consola din mijlocul tabloului de bord chiar și atunci când mașinile erau conduse și o altă situație care le permitea șoferilor să emită sunete precum un behăit de capră sau un zgomot deranjant pe post de claxon al vehiculului. NHTSA a spus că această caracteristică poate împiedica capacitatea pietonilor de a auzi un sunet de avertizare obligatoriu, crescând riscul unui accident. Vezi mai mult AICI.

Eficiența mașinilor electrice iarna. Ce se întâmplă cu bateria în perioadele reci din an

Eficiența mașinilor electrice este influențată de temperaturile foarte scăzute: afectează performanța bateriei, astfel că autonomia este redusă și veți fi nevoiți să o încărcați mai des. Sigur, asta nu înseamnă că nu puteți conduce o mașină electrică dacă termometrele arată temperaturi negative. Pentru câțiva ani, piața mașinilor electrice din Norvegia a fost cu mult peste cea a oricărei alte țări, în ciuda iernilor extreme. Cu alte cuvinte, în țările cu o climă relativ blândă, nu ar trebui ca anotimpul să fie o problemă majoră, potrivit Auto Express, citat de BizBrașov. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel