O mașină autonomă din satul olimpic a lovit un atlet paralimpic. Japonezii își cer scuze: "Nu sunt încă potrivite pentru drumurile normale"

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Toyota a suspendat utilizarea vehiculelor autonome e-Palette în satul olimpic după accidentarea unui atlet care participă la jocurile paralimpice, relatează CNN.

CEO-ul Toyota, vineri, și-a cerut scuze într-un videoclip postat pe YouTube. "Evenimentul arată că vehiculele autonome nu sunt încă potrivite pentru drumurile normale", a declarat CEO-ul Akio Toyoda în limba japoneză în videoclip.

Utilizarea vehiculelor a fost oprită pe fondul unei anchete a poliției și a companiei, a confirmat Toyota.

Compania a furnizat o versiune special concepută a vehiculelor sale automate „e-Palette”, alimentate cu baterii, pentru a transporta sportivi și personal în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo.

Mașinile autonome, adaptate pentru Jocurile Paralimpice

Toyota a colaborat cu sportivii paralimpici pentru a dezvolta vehiculele, care includ „balustrade și scaune ușor de utilizat indiferent de înălțime” și rampe electrice pentru persoanele aflate în scaune cu rotile, a declarat compania într-un comunicat.

De asemenea, a spus că vehiculele au fost proiectate să se deplaseze la viteze mici pentru a crește siguranța, dar acest lucru nu l-a ajutat pe sportivul japonez Arimitsu Kitazono.

Kitazono traversa o trecere de pietoni în satul olimpic când un e-Palette a făcut o viraj la dreapta și l-a lovit cu o viteză foarte mică, potrivit Asahi Shimbun. În acel moment vehiculul se afla sub controlul unui operator, care le-a spus polițiștilor că „era conștient de faptul că o persoană era acolo, dar credea că persoana respectivă își va da seama că vine o mașină și se va opri din traversarea străzii”, a raportat Asahi, conform Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel