Nu mergeți la vot!

val-valcu
val-valcu

Pe o parte dintre cei pe care îi văd, astăzi, preocupați de prezența la urne i-am văzut la alegerile din 2012  tentați de votul cenzitar.

Câțiva gânditori, cu simpatii de Dreapta, se agită pe tema mersului la vot. Ieșiți din casă, dacă vă pasă! Votul tău contează etc.

Pe o parte dintre cei pe care îi văd, astăzi, preocupați de prezența la urne i-am văzut la alegerile din 2012  tentați de votul cenzitar. Cum să lași soarta țării pe mâna unora care nu au decât opt clase sau care nu știu să dea like la citatele lui Țuțea? Schimbări de macaz firești, în funcție de strategia celui pentru care fac campanie.

Implicarea cetățenilor în actul electoral este necesară, dar se face  prin educație, în timp, nu cu hei-rup-ul, cu înhățatul alegătorului în ajun. Nu cu metodele folosite de firmele care fac spoturi publicitare la bere, nu cu apeluri patetice pe Facebook.

Aflarea în treabă și datul cu părerea, eventual prin vot, sunt racile naționale, nu virtuți pe care să le promovezi în pauza publicitară , prin campanii tip CSR.

În umră cu ceva zeci de ani, la ieșirea din gara Constanța, ne întâmpina un baner: ”Dați copiilor dulciuri!”. După care au venit medicii și au stabilit că zahărul e otravă. Oameni buni, nu mergeți la vot, dacă nu aveți chef, dacă nu știți cu cine, dacă nu vă interesează.

Votatul aiurea îngrașă. Pe cei care vă cheamă la vot.

P.S.

Rog deontologii care vor fi oripilați de acest text să scrie o compunere cu titlul ”Cum am sancționat boicotul din 2012, după ce Curtea Constituțională a decis că e obligația partidelor să mobilizeze oamenii la vot”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel