Miza interdicției puse lui Voiculescu de către DNA

val-valcu
val-valcu

Îl leagă! L-au turnat țiganii! Ba nu, a încercat să vândă bunurile sub sechestru. L-au prins pe interceptări, când influența martorii. Încerca să fugă din țară, spuneau alte scenarii. Au vrut să-i blocheze conferința de presă. Au căzut la pace...câte și mai cât nu s-au spus în cele patru ore în care Dan Voiculescu a stat, ieri, la DNA.

Până la urmă a fost altceva. Un lanț de coincidențe. Fix la un an de la victoria Statului de Drept asupra celor 7,4 milioane de alegători, Liviu Dragnea și Dan Voiculescu erau chemați pentru audieri.

Aniversarea a doi ani de la  suspendarea Statului de Drept a căzut într-o duminică. Puteau să-l cheme vineri pe Dan Voiculescu,  dar ar fi spus lumea că e reacție la conferința de presă (cea care n-a mai avut loc). Așa că joi, 3 iulie, trei oameni de afaceri-coincidență-aleargă la DNA să se plângă de șantaje din 2007, 2008, 2009 șamd.

Dacă, în alt caz celebru, procurorii din Constanța așteaptă 8 luni cu flagrantul, coincidență, până trec europarlamentarele, acum nu se mai pierde nicio secundă. Astfel, din coincidență în coincidență, Voiculescu ajunge întocmai și la timp să dea declarații într-un moment aniversar.

Chiar obligați să credem că totul este o pură coincidență, și tot am murmura, ca Galileo,  că se mișcă. Noroc că nu ne obligă nimeni, ba dimpotrivă. Semnalul de forță dat de aceste asocieri este vital pentru supraviețuirea regimului Traian Băsescu. Aflat în plină restaurație de imagine (vezi și mitingul plănuit pentru 6 iulie), Statul de Drept Sunt Eu suferă o lovitură cruntă, odată cu difuzarea înregistrărilor Bercea-Băsescu. În lipsa unei reacții care să-i sperie deopotrivă pe cei din propriile rânduri, dar și pe adversari, armata portocalie s-ar fi redus, până la toamnă, la un singur om. Hai, doi. Fie, trei, dacă o numărăm și pe EBa.

Practic, campania electorală se transforma în cântec de leagăn: la ce să arunci pe piață tone de dosare, dacă durează ani de zile cercetarea lor, așa cum se întâmplă cu sesizările Guvernului Ponta?

Nici nu mă miră că nu se construiește mai nimic în țara asta. Pe vremea lui Ceaușescu, la aniversări erau inaugurate realizările epocii: ici o uzină, de 1 Mai, colo un canal, de 23 August. Acum, la ceas aniversar se bat recorduri de viteză la cercetarea penală.

Rău nu ar fi, dacă ar fi pe bune. Presupusul șantaj de care îl acuză denunțători de profesie pe Voiculescu ar fi păgubit niște oameni de afaceri cu sute de mii. Dar datoriile de milioane, neplătite la buget cu anii, prin care a devenit faimos un trust concurent, ne păgubesc pe toți. Inclusiv pe cei doi  denunțători. E drept că nu am văzut multe firme cu capital străin care să fie deranjate de  DNA. Și nici filmulețele nu s-ar fi difuzat la alții, dacă un trust autohton n-ar fi existat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel