Mitropolitul Cernăuților și Bucovinei, Onufrie, ales capul Bisericii Ortodoxe Ucrainene

Mitropolitul Cernăuților și Bucovinei Onufrie (Oreste Berezovski) a fost ales cap al Bisericii Ortodoxe din Ucraina (Patriarhia Moscovei).

Alegerea noul cap al Bisericii a fost făcută de un număr de 74 de prelatiactivi la data de 13 august. Potrivit purtătorului de [...]

Potrivit purtătorului de cuvânt al Bisericii Ucrainene, Mitropolitul Onufrie a fost ales cu 48 de voturi din 74.

Citește și: "Revoluție" în Biserica din Ucraina. Un român, mitropolit al Kievului

"Acum, noul cap al Bisericii va face prima sa rugăciune în calitate de Mitropolit ales al Kievului, iar întronizarea mitropolitului de Kiev va avea loc pe 17 august la Catedrala Kiev-Pechersk în timpul Sfintei Liturghii la care așteptam reprezentanți ai tuturor Bisericilor Ortodoxe", - a declarat protopopul Kovalenko.

Capul anterior al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Mitropolitul Vladimir (nascut Victor Sabodan), a murit pe 5 iulie 2014, după o indelungata suferinta.

Onufrie Berezovsky s-a născut la 5 noiembrie  1944, în satul Korytne, în familia unui preot din regiunea Cernăuți. La data de 9 decembrie 1990 a fost hirotonit arhiereu și ales în funcția de Episcop al Cernăuților și Bucovinei, iar la data de 28 iulie 1994 a fost ridicat la treapta de arhiepiscop și membru permanent al Sinodului Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Citește și: Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine, Vladimir, a murit

La 22 noiembrie 2000, Onufrie Berezovsky este ales Mitropolit. În activitatea sa s-a remarcat prin faptul că s-a opus autocefaliei Bisericii Ortodoxe din Ucraina, a candidat la postul de Patriarh al Rusiei, iar din 2007 este președintele Comisiei Canonice a Sinodului Ucrainean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel