Misterul morții lui Tutankhamon a fost dezlegat

Moartea celui mai renumit faraon din Egiptul Antic, Tutankhamon, ar fi fost, în sfârșit, dezlegată de un grup de cercetători britanici. De la descoperirea intactă a mormântului acestuia, în 1922, de către Howard Carter, cauza morții lui Tutankhamon a suscitat diferite controverse. 

Recent, un studiu   făcut public  în Marea Britanie,  a scos la iveală că Tuthankamon, faraonul care s-a urcat pe tronul Egiptului la vârsta de 9 ani,  a murit în urma unui accident într-o cursă cu care de război, scrie The Independent.

 Tutankhamon a decedat la vârsta de 19 ani, în 1.323 î.Ch., moartea sa fiind caracterizată de numeroase enigme şi zvonuri. Doctorul Chris Naunton, directorul Egypt Exploration Society, a efectuat o “autopsie virtuală” care a relevat leziuni pe partea laterală a faraonului. Specialişti în accidente auto au fost apoi angajaţi pentru pentru a simula pe calculator o ciocnire între care de luptă. Rezultatele au arătat că Tutankhamon a fost zdrobit de un astfel de vehicul, rupându-i coastele şi pelvisul, în timp ce inima i-a fost zdrobită. Aceasta ar fi explicaţia pentru care el este singurul faraon găsit fără inimă.

 Naunton a mai făcut şi o altă dezvăluire surprinzătoare. În urma unor teste realizate pe o bucată de tesut din cadavrul lui Tutankhamon – singura existentă în afara Egiptului – cercetatorii au confirmat ca într-adever corpul acestuia a fost ars când a fost sigilat în sarcofag.

 Explicatia: uleiurile de îmbălsămat în combinație cu oxigenul și pânza folosita la mumificare au creat o reacție chimică ce a ars corpul regelui la aproape 200 de grade C.

Noile descoperiri vor fi prezentate pe larg in cadrul unui documentar numit “Tutankhamun: The Mystery of the Burnt Mummy”, difuzat de Channel 4.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel