MISTERELE OMENIRII. Țevi cu o vechime de 150.000 de ani

În apropierea Muntelui Baigong, din provincia chinezească Qinghai, arheologii au descoperit o piramidă la baza căreia se regăsesc numeroase țevi de alimentare și scurgere. Conductele variază ca dimensiuni, cea mai mică are dimensiunea unei scobitori, în timp ce cea mai mare are câțiva țoli, scrie The Epoch Times.

Momentan încă nu se știe cine a realizat aceste conducte deoarece, potrivit istoriei, primii oameni care au străbătut zona respectivă au fost triburile nomade, în urmă cu aproximativ 30.000 de ani. Teoriile actuale susțin că omul, dezvoltat din punct de vedere tehnologic, nu ar fi avut cum să existe în vremea în care conductele au fost construite.

Au o vechime de cel puțin 150.000 de ani

Piramida a fost descoperită în 2002, de către un grup de arheologi chinezi. Mostre din țevi au fost prelevate și trimise către un laborator specializat. Folosindu-se tehnica termoluminiscenței, s-a determinat că obiectele au o vechime de 150.000 de ani. Această tehnică determină momentul exact când un obiect a fost expus pentru ultima dată la lumina Soarelui sau chiar încălzit, motiv pentru care nu poate exista nicio marjă de eroare.

Citește și: Piramida lui KEOPS, fragmente furate de germani

Însă, unii specialiști au încercat să explice că aceste conducte s-au creat în mod natural. Potrivit altora, este o explicație falsă pentru că o piramidă nu se construiește singură și nici țevile de scurgere nu se îmbină perfect între ele întâmplător.

Specialistul chinez Yang Ji, de la Academia Chineză de Științe Sociale, a declarat presei că este ferm convins că atât piramida, cât și conductele sunt opera unor ființe inteligente, venite de pe o altă planetă, care din anumite motive au venit pe Terra. Această teorie pare să prindă contur pentru că alimentarea cu apă a piramidei s-a făcut dintr-un lac cu apă dulce din apropiere, iar scurgerea se realiza într-unul cu apă sărată.

Mai mult de atât, rezultatele laboratorului au fost și mai șocante pentru că 8% din materialul din care au fost realizate nu a putut fi identificat. În acest sens, specialiștii sunt de părere că materialul provine de pe o altă planetă pentru că pe Terra nu există.

Zheng Jiandong, un geolog de la Administrația Chineză a Cutremurelor, care a analizat conductele misterioase, a descoperit că ele sunt extrem de radioactive. Acest fapt poate fi considerat un aspect hotărâtor cu privire la originea acestor țevi.

Chiar dacă această teorie există doar la nivel speculativ, nu există prea mulți specialiști care o susțin din cauză că istoria antică a planetei ar trebui schimbată din temelii și atunci prăpastia care ne separă de adevăr s-au surpa pentru totdeauna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel