Ministrul Muncii a semnat un protocol cu omologul din Republica Slovacă

România are acum un protocol în privința securității şi sănătății în muncă, precum şi supravegherea pieţei, cu Republica Slovacă.

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale din România şi Ministerul Muncii, Afacerilor Sociale şi Familiei din Republica Slovacă au încheiat, marţi, un protocol de cooperare în domeniul protecţiei muncii, care include securitatea şi sănătatea în muncă, precum şi supravegherea pieţei (supravegherea anumitor produse introduse pe piaţă şi puse în funcţiune).

Protocolul, semnat cu ocazia vizitei în România a premierului Slovaciei, Peter Pellegrini, vizează o perioadă de patru ani, ce poate fi extinsă ulterior cu câte un an.

Mai multe forme de cooperare

Prin încheierea acestui document, ministerele din cele două ţări au convenit să dezvolte mai multe forme de cooperare de interes reciproc.

Astfel, instituţiile cu atribuţii în domeniul protecţiei muncii din cele două state vor asigura schimbul şi cooperarea inspectorilor de muncă în domeniul de competenţă, schimbul de informaţii şi de date disponibile, orientări şi bune practici, cooperarea la nivelul inspectoratelor de muncă, schimbul de experienţă privind implementarea directivelor UE, dar şi schimb de informaţii privind detaşarea lucrătorilor sau privind condiţiile de angajare ale lucrătorilor care sunt cetăţeni români sau slovaci şi care lucrează pe teritoriul celuilalt stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel