Carmen Iohannis, Jill Biden și Sorin Cîmpeanu, alături de copiii ucraineni. “România Educată”, apreciată și de Prima Doamnă a Americii

Sursa foto: Facebook Sorin Mihai Cîmpeanu
Sursa foto: Facebook Sorin Mihai Cîmpeanu

Jill Biden şi Carmen Iohannis au vizitat sâmbătă o școală din București cu profesoare, mame și elevi refugiați din Ucraina.

La întâlnirea de sâmbătă a fost prezent și Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, care a publicat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:  

”Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Dr. Jill Biden şi Prima Doamnă a României, Prof. Carmen Iohannis, au vizitat Şcoala Gimnazială “Uruguay”, unitate de învăţământ de stat ce găzduieşte elevi refugiaţi din Ucraina.

M-a bucurat aprecierea pentru profesorii și elevii români care au dat dovadă de solidaritate, oferind colegilor ucraineni un sentiment de căldură, de normalitate și de stabilitate.

M-a bucurat în egală mąsură și aprecierea față de proiectul “România Educată”, un proiect de țară care vizează in primul rând calitatea și echitatea in educație, proiect prin care poate fi facilitat și un sprijin mai eficient pentru copiii refugiați din Ucraina.

Mulțumesc profesorilor și elevilor români și apreciez eforturile profesorilor voluntari ucraineni, precum și eforturile organizațiilor care s-au implicat în primirea copiilor ucraineni”.

La întâlnire au mai participat și însărcinatul cu afaceri ad-interim al SUA în România, David Muniz, secretarul de stat adjunct pentru Afaceri europene şi eurasiatice Karen Donfried, fostul ambasador american la Bucureşti (2009 - 2012) Mark Gitenstein, în prezent ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, şi soţia acestuia, Elizabeth Gitenstein, consilierul prezidenţial Ligia Deca.

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, în România. Chirieac: Un simbol foarte puternic

Analistul politic Bogdan Chirieac apreciază că vizita Primei Doamne a SUA, Jill Biden, în România este un simbol puternic, care arată importanţa țării. Acesta a vorbit şi despre cum ar putea vedea Rusia această vizită. 

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, şi-a început, vineri după-amiază, vizita în România.

Soţia preşedintelui SUA, Joe Biden, va vizita Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu militarii americani şi ai NATO, iar în cursul serii va pleca spre Bucureşti.

Sâmbătă, Jill Biden are programată o întâlnire cu soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, prilej cu care va exprima recunoştinţa pentru generozitatea şi sprijinul poporului român în ajutorarea refugiaţilor ucraineni. Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel