Microsoft, anunț despre GPT-4: Există semne de sclipiri ale adevăratei inteligențe artificiale generale

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Microsoft susține că GPT-4 arată semne de sclipiri ale adevăratei inteligenței artificiale generale (AGI).

Microsoft susține că GPT-4 arată semne de sclipiri ale adevăratei inteligenței artificiale generale (AGI), adică capacitatea de a învăța și de a rezolva orice problemă pe care o poate face un om. Deși GPT-4 nu este încă un AGI complet, Microsoft spune că este un pas important în această direcție și că va continua să colaboreze cu OpenAI pentru a crea sisteme AI sigure și benefice pentru toată omenirea.

„Cercetătorii din domeniul inteligenței artificiale (AI) au dezvoltat și perfecționat modele lingvistice mari (LLM) care prezintă capacități remarcabile într-o varietate de domenii și sarcini, punând la încercare înțelegerea noastră în materie de învățare și cogniție”, începe un comunicat al companiei în care face referire la ceea ce folosim în momentul scrierii acestui articol. Un LLM nu are conștiință, nu cunoaște că există, nu poate abstractiza. Un LLM vine doar cu răspunsuri la ceea ce crede că ar trebui să spună în contextul dat din învățarea comportamentului uman. Repet, un LLM nu este cu adevărat inteligență artificială generală.

Cercetătorii au motive să creadă că vorbim despre inteligență artificială reală

„Cel mai recent model dezvoltat de OpenAI, GPT-4, a fost antrenat folosind o scară fără precedent de calcul și de date. În această lucrare, raportăm investigația noastră asupra unei versiuni timpurii a modelului GPT-4, când acesta era încă în curs de dezvoltare activă de către OpenAI. Susținem că această versiune timpurie a GPT-4 face parte dintr-o nouă cohortă de LLM-uri (alături de ChatGPT și PaLM de la Google, de exemplu) care prezintă o inteligență mai mare decât modelele anterioare de inteligență artificială.

Demonstrăm că, dincolo de stăpânirea limbajului, GPT-4 poate rezolva sarcini noi și dificile care acoperă matematică, codificare, viziune, medicină, drept, psihologie și multe altele, fără a avea nevoie de îndemnuri (prompts) speciale. Mai mult, în toate aceste sarcini, performanța lui GPT-4 este foarte apropiată de performanța la nivel uman și, adesea, depășește cu mult modelele anterioare, cum ar fi ChatGPT. Având în vedere amploarea și profunzimea capacităților lui GPT-4, credem că ar putea fi considerat în mod rezonabil ca o versiune timpurie (dar încă incompletă) a unui sistem de inteligență generală artificială (AGI).

În explorarea GPT-4, punem un accent deosebit pe descoperirea limitelor sale și discutăm provocările viitoare pentru a avansa către versiuni mai profunde și mai cuprinzătoare ale AGI, inclusiv posibila necesitate de a urmări o nouă paradigmă care să depășească predicția următorului cuvânt”, se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel