Mercedes își arată adevărata forță și surclasează Tesla cu o bijuterie pe patru roți

Cu noua GT 63 S E Performance Mercedes revine pe primul loc al celor mai buni producători de automobile / Foto: group-media.mercedes-benz.com
Cu noua GT 63 S E Performance Mercedes revine pe primul loc al celor mai buni producători de automobile / Foto: group-media.mercedes-benz.com

Mercedes-AMG a lansat cea mai puternică mașină din istorie, iar GT 63 S E Performance, care are un nume tehnic dar și atrăgător, este de fapt un hibrid plug-in.

Toți producătorii de automobile se orientează către autovehiculele cât mai nepoluante, iar Mercedes nu face excepție. 

În pofida faptului că Mercedes este celebră pentru mașini extrem de performante cu motoare pe benzină, nu este surprinzător faptul că introducerea tehnologiei plug-in a fost folosită pentru a crea cea mai puternică mașină de stradă care a ieșit vreodată pe porțile uzinei din Affalterbach.

Câteva specificații tehnice

GT 63 plug-in are 831 CP și un cuplu maxim de până la 1.400 Nm, ceea ce îi conferă un timp de la 0 la 100 km/h de trei secunde.

Prețurile au fost confirmate acum ca pornind de la peste 208.000 de euro iar livrările vor începe în aprilie. 

Daimler AG va deveni Mercedes-Benz Group AG de la 1 februarie

Prețul acesta deosebit de ridicat nu este întâmplător deloc. Aduce cu sine o serie mai mult decât impresionantă de caracteristici tehnologice, ca de pildă un sistem de suspensie care "ajustează forța de amortizare pentru fiecare roată în funcție de situație în doar câteva milisecunde", precum și un sistem de frânare ceramic ușor.

Grupul motopropulsor folosește un motor pe benzină V8 biturbo de 4,0 litri cuplat cu un motor electric de 200 CP și o baterie de 6 kWh care asigură o autonomie fără emisii de puțin peste 11 km.

Echiparea GT 63 include jante forjate de 21 de inch cu design cu cinci spițe duble, piese exterioare negre lucioase și cromate închis.

Confortul, demn de limuzinele de lux

Capota habitaclului este panoramică și este inclusă standard pentru a conferi mașinii o senzație de lumină și aerisire, în timp ce tapițeria este din piele nappa exclusivistă cu o temă de culoare în două tonuri. Există o temă standard de interior din lac de pian, cu o actualizare opțională la carbon.

Potențialii clienți pot comanda acum acest hibrid de înaltă performanță.

Daimler AG este oficial de azi Mercedes-Benz Group AG (Mercedes - AMG) la aproape un an după ce a fost anunțată separarea diviziei sale de camioane și autobuze, relatează Reuters, citat de Mediafax. 

Schimbarea este cea mai recentă dintr-o serie de remanieri structurale pentru constructorul auto care și-a început existența ca Daimler-Benz AG în 1926. Marca Mercedes, numită după fiica unui antreprenor de automobile, a fost adoptată oficial de Daimler AG în 1902.

Firma valorează în prezent puțin sub 77 de miliarde de euro (85,70 miliarde de dolari).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel