Medicamentele pentru tratamentul bolnavilor de Tuberculoză multidrog-rezistentă vor ajunge la pacienți

Fundația Romanian Angel Appeal (RAA) anunță primirea medicamentelor necesare tratamentului neîntrerupt, complet și de calitate al bolnavilor de Tuberculoză multidrog-rezistenta (TB-MDR) din România.

În prezent, aproximativ 100 de pacienți cu TB-MDR din România se află pe lista de așteptare.

“Chiar dacă a existat o întârziere de aproape 3 luni, cauzată de modificările legislative din România, ne bucurăm că în cele din urmă am reușit să aducem aceste medicamente în țară și că astfel vom putea salva sute de persoane bolnave de tuberculoză rezistentă la tratament!”, declară Dr. Silvia Asandi directorul general al Fundației RAA.

Valoarea totală a medicamentelor se ridică la peste 1 milion de Euro.

Medicamentele au fost achiziționate de Fundația RAA, prin mecanismul Global Drug Facility al Organizației Mondiale a Sănătății, cu finanțare de la Fondul Global de Luptă Împotriva SIDA, Tuberculozei și Malariei, și sunt în cantitate suficientă pentru a asigura tratamentul complet și de calitate, pentru 300 de români bolnavi de tuberculoză multidrog-rezistentă.

Cele șase medicamente – Capromicină, Canamicină, Protionamidă, Cicloserină, Levofloxacină și PAS – au fost aduse în România cu aprobarea Ministerului Sănătații și a Agenției Naționale a Medicamentului și vor fi distribuite către pacienți sub coordonarea Institutului Marius Nasta și a Fundației RAA, prin rețeaua de dispensare de Pneumoftiziologie.

Din 2011 și până în prezent, 520 de pacienți au beneficiat de medicamente de calitate și gratuite, achiziționate de Fundația RAA prin programul finanțat de Fondul Global, în cadrul proiectului “Extinderea controlului TB-MDR prin implementarea DOTS-Plus”, coordonat de Institutul de Pneumologie Marius Nasta.

În această vară, tot prin programul finanțat de Fondul Global, Fundația RAA a achiziționat două echipamente pentru diagnosticarea rapidă a cazurilor de TB-MDR, unul pentru dotarea laboratorului Institutului Marius Nasta și celălalt pentru laboratorul din Cluj Napoca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel