Medicament radical reduce colesterolul la jumătate

colesterol
colesterol

Un medicament radical ar putea reduce colesterolul la jumătate, relevă un studiu recent.

Un studiu internațional realizat pe 27.000 de pacienți arată că celor care au luat medicamentul evolocumab le-a scăzut nivelul de colesterol cu aproximativ 60%, în medie.

Oamenii de știință spun că noul medicament poate preveni atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale prin reducerea nivelului de colesterol rău.

Pacienții participanți la studiu luau deja statine, medicamente folosite pentru reducerea colesterolului lipoproteic cu densitate mică (LDL).

[citeste si]

În ciuda acestui fapt, pacienții care au luat evolocumab au văzut cum nivelul colesterolului lor rău a continuat să scadă.

Potrivit The Telegraph, pacienții care au consumat medicamentul au fost, de asemenea, mai puțin predispuși la un atac de cord sau un accident vascular cerebral decât cei care au luat placebo.

Studiul a arătat că, la fiecare 74 de oameni care au luat medicamente timp de doi ani,  ar fi prevenit un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Cu toate acestea, studiul mai arată că medicamentul nu are niciun impact asupra ratei de mortalitate cardiovasculară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel