Mazăre, aterizare aeroport Henri Coandă. Meteorolog, despre furtună: Ce se întâmplă cu avionul

TAROM
TAROM

Avionul în care se află Radu Mazăre s-a întors din drum din cauza furtunii din zona Aeroportului Henri Coandă. Meteorologul Silviu Grigore a explicat care este procedura pentru momentele de furtună în acest caz.

Principiul este unul singur: singuranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor. Trebuie luate acele măsuri pentru a evita orice problemă care ar putea apărea. În acest caz, vorbim despre sisteme de nori foarte puternic dezvoltați în altitudine, respectiv cei ei care au determinat furtuna din zona Capitalei s-au reflectat până în aproximativ 10.000 de m. În aceste momente, determină fenomene care pot fi extrem de periculoase pentru aeronavele aflate în zbor, chiar și cele aflate în proximitatea norului și nu neapărat pentru cele care traversează kilometri de nori.

Sistemul noros frontal se deplasează către nord-est. Practic, aeronava, venind dinspre vest, se află în spatele sistemului frontal și astfel nu face altceva decât să lase timp să treacă pentru ca sistemul frontal să se îndepărteze de Otopeni. Stația meteorologică de pe Aeroportul Otopeni a transmis o ploaie puternică, fenomene extrem de periculoase, forfecarea vântului în zona pistelor de decolare/aterizare, a explicat Silviu Grigore, în emisiunea Andreei Crețulescu, de la România TV.

Vezi și: Mazăre, extrădare. Avionul în care se află se întoarce din drum

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel