Marele Plan: În februarie, la Budapesta se joacă soarta României

Dacă până de curând declarații sau decizii ale marilor lideri erau rare şi amplu comentate, acum pare ca politica internațională s-a "balcanizat" de-a binelea.

CIA anchetează FBI, Senatul American anchetează CIA, directorul în exercițiu al CIA îl avertizează și chiar amenință pe Trump, președintele ales și șeful său direct, serviciile secrete europene îl anchetează pe Trump, Trump o atacă pe Merkel și Franța, Soros intră în sevraj că nu i-a iesit cu alegerile şi devine interzis în țara lui, Ungaria, dar este primit cu “brațele larg deschise” în România, ViceCancelarul Germaniei vorbeşte despre desființarea UE când țările europene nu au nici o altă alternativă şi parcă se şi văd zidurile ghimpate şi granițele trasându-se din nou, odată cu ura de rasă şi stafii ale trecutului pe deasupra Europei, Preşedintele CE pare amețit şi depăşit pur şi simplu de evenimente şi de jocurile statelor membre între ele, între acestea și Eurasia, ba chiar devine confuz în raport cu propriile interese şi intenții ale mandatului în fruntea Comisiei Europene.

Dacă până de curând politica internă era aceea care nu-ți lăsa timp să respiri, acum relațiile internaționale nu mai dau răgazul niciunei analize prin rapiditatea şi inconsecvența deciziilor şi evenimentelor ce au loc de la o oră la alta.

Scriam în articolele precedente despre riscul uriaş de rupere a României, de jure sau de facto, printr-o acțiune concertată  a Ungariei, cu sprijinul Rusiei şi posibil cu acceptarea tacită de către Occident în diversele sale forme evolutive de la o zi la alta...

În toată această mlaștină plină de confuzie şi insecuritate, în care din păcate se află şi România, Marele Plan pentru destramărea României - unicul stat mare din regiune ce s-a opus Rusiei şi si-a păstrat unitatea provinciilor istorice – revine într-un ritm accelerat.

Ungaria, hub politic regional

În 2 februarie Preşedintele Federației Ruse va vizita Ungaria, urmând ca pe 15 februarie Preşedintele deja în exercițiu al SUA la acea vreme să viziteze şi el Budapesta devenită subit pentru unii ce-mi criticau analizele "hub-ul" politicii externe regionale.

Preşedintele SUA conduce astăzi lumea şi are ca parteneri sau duşmani, țări cu uriaşe puteri economice si politice: China, Germania, Franța, Mexic, India, Brazilia, etc. O întrebare firească este de ce a ales Preşedintele SUA, în mijlocul unei pline crize politice interne, dar și a unei crize internaționale majore (de exemplu războiul declarațiilor SUA-China) să viziteze personal o țară, ca dimensiune și populație la jumatatea României, fară a mai vorbi de PIB sau puterea militară inexistentă?!

Ei bine, opinez că luna februarie va reprezenta, prin cele două vizite la Budapesta ale celor mai puternici lideri ai planetei începutul unei noi ERE pentru Europa. Iar Budapesta este locul ales de Putin (fiindu-i cei mai loiali  parteneri din UE) să negocieze prima fază a reîmpărțirii sferelor de influență în Europa. În acelaşi timp, vizita lui Trump în acelaşi loc şi aproape în acelaşi timp arată clar o acceptare a acestuia a terenului ales de rivalul său pentru o nouă împărțire a Europei ce se va finaliza printr-o întalnire personală între cei doi lideri cât de curând (conform declarațiilor propriilor consilieri).

Astfel, Ungaria şi Victor Orban accelerează Marele Plan având acum toate ingredientele şi sprijinul necesar pentru ambițiile revizioniste ale Ungariei. Acesta nu are prea multe de cerut celor doi "decât" Transilvania şi slăbirea statului român… Toate acestea în consonanță totală cu Putin şi fără un interes major al lui Trump de a se opune. Lobby-ul maghiar republican este unul uriaş şi a fost construit în foarte mult timp, într-un mod extrem de ambițios şi personal prin sistemul "Mata Hari" față de care nu doresc să fac completări sau clarificări acum, dar care ar merita la un moment dat o analiză separată.

România şi statul român se află astăzi într-un pericol din ce în ce mai mare deşi a fost în ultimii 26 ani un model de abosdare constantă în raport cu partenerii euro-atlantici, jertfind tineri în războaiele NATO, în Irak sau oriunde a fost nevoie, ostilizând Serbia prin dreptul de survol oferit avioanelor ce au bombardat teritoriul sârb, păstrând democrația şi ținând linia frontului cu Rusia pentru un Occident ce acum pare să o înjughie pe la spate (eu încă mai sper că prietenii republicani ai României și serviciile de informații americane vor reuși să protejeze interesele României ).

Să ne apărăm singuri!

România are nevoie să se trezească urgent la realitate şi să îşi dea seama că trebuie să se apere singură, prin consolidarea unității statului român, crearea de capabilități militare de apărare proprii, operaționalizarea Gărzilor Naționale dar mai ales printr-o politică externă agresivă prin care să intre în noua ERA: FIECARE PENTRU EL. Să cumpere armament de la americani, să negocieze economic și politic cu Germania și chiar să accelereze negocierile privind tezaurul din cadrul Comisiei mixte cu Rusia. Astăzi suntem ÎNCĂ o țară mare și cu resurse uriașe, ce pot fi negociate pentru obținerea unui statut puternic regional, dacă România va avea forța să se solidifice și să se întărească și să nu lase Ungariei șansa de a profita de o ruptură politică internă în interiorul țării noastre, făcând astfel încă un pas pentru anularea Trianonului.

Pe lângă o armată puternică și o decizie politică clară trasată acesteia, astăzi, mai mult decat oricând serviciile de informații sunt vitale într-un război în care țările sunt ocupate fără a exista neapărat o intervenție militară. În tot acest context, Serviciul de Informații Externe și Serviciul Român de Informații joacă un rol esențial în susținerea obiectivelor stabilite politic în avantajul României și stoparea la timp a infiltrării oricăror scenarii de destabilizare a țarii, precum în 1990, la Tîrgu Mureș sau altele. Luptele interne conduc, din pacate, nu către consolidarea rezistenței față de aceste scenarii ci slăbirea tot mai accentuată, prin acțiune externă și internă a capabilității serviciilor de informații. Exploatarea unor greșeli sau exagerări ale acestora și personalizarea războaielor interne servesc pe tavă serviciilor maghiare rusești și tuturor “neprietenilor” momentul prielnic de influențare și penetrare a deciziei la nivelul statului român, serviciile fiind ținute ocupate cu atacuri interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel