Mândruță Măcelarul

După tragedia din Parcul Tei, Lucian Mândruță se bagă în seamă cu un text care se vrea la fel de dur ca textele scrise de Victor Ciutacu pe Facebook. Din păcate, nu are forța lui Ciutacu. Doar stridența mesajului poate să-l facă, oarecum, interesant. Mie mi se pare sterilizat (mesajul, nu Mândruță), adică lipsit de alte consecințe în afara PR-ului pentru autor.

Un atac răutăcios și steril, la adresa unor doamne  de la Vier Pfoten (culmea, la televizor am văzut doar bărbați de la amintita fundație...poate s-a uitat el mai bine). Acestea, potrivit lui Mândruță,  pupă în f**nd câinii (vezi, aici Ciutacu ar fi scris fund, fără **), sunt isterice și trăiesc din bani europeni, iar acum ar trebui să crape de rușine că maidanezii au ucis un copil. Înțeleg că procesul de sterilizare pentru cîinii vagabonzi nu e bun. Ca urmare, Mândruță cere ”Moarte pentru moarte”.

De aici, textul începe să merite o reacție, ca pentru un domn ponderat și rațional (doar nu scrii f**nd,  dacă ți-ai pierdut uzul rațiunii), dar pe care nu-l ajută foarte mult capul.

O problemă punctuală ridicată de tragedia din Parcul Tei este a răspunderii pe care o poartă omul, pentru animalul de care se folosește. Doamnele care pupă câini în fund, înainte sau după ce îi plimbă în parc, răspund dacă animalul atacă un hipster bătrân și sperios, călare pe bicicletă. Ele se folosesc de câini din motive sentimentale și plătesc, pentru asta.

Paznicii bețivi și somnoroși, care oploșesc câini pe lângă obiectivele avute în pază, ce ar trebui să pățească? Dar patronii acelor spații, dacă se dovedește că resturile de mâncare sunt aruncate de un ”stăpân”, ca să-și păzească aproape gratis coșmelia? Ce pățesc primarii ș.a.m.d. În cazul vinovaților morali cere Mândruță Moarte pentru moarte?

Revenind la problema de fond, aceasta este prezența maidanezilor pe străzi și în parcuri. Soluția propusă de Mândruță pare fi uciderea rapidă a tuturor câinilor vagabonzi. Cât de rapid ar fi procesul de prindere și omorâre (dacă nu se dă cu sarin), tot durează un an sau doi. Poate trei.

Ce faci cu câinii care, între timp, se nasc în curțile ”oamenilor”, iar ”oamenii” îi aruncă pe străzi? Pui la cale o industrie de exterminare, la scară națională? Pe de o parte, construiești o măcelărie gigantică,  iar la capătul celălalt ai o fabrică de câini, cu secții în fiecare curte, din mii de sate, care alimentează abatorul.

Desigur, nici guvernul, nici Parlamentul nu vor să-și pună în cap mii de țărani analfabeți, care din prostie refuză sterilizarea gratuită a câinelui din curte. Sau poate mii de hipsteri tineri, care își cumpără câini de rasă, după modă, și îi abandonează, când le piere cheful de joacă. Nici nu doresc, parlamentarii, să vadă iar femei isterice în Parcul Izvor.

Așa că vor lăsa lucrurile ca și până acum. N-au trecut decât doi ani de când o femeie intrată la furat în curtea unei fabrici a murit din cauza mușcăturilor. Mândruță Măcelarul își poate pregăti, deja, următoarea postare vijelioasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel