Macovei Macovei, atac la partidele din România: Sunt un tsunami de hoție și de minciună

Un europarlamentar consideră că partidele din România care se intitulează de dreapta, dar și PSD sunt partide osificate, practic, un tsunami de hoție și de minciună, în cea mai mare parte a componenței lor.

Europarlamentarul Monica Macovei a vorbit, luni, la FRI, despre partidul M10, lansat, în urmă cu o zi, la Casa de Cultură a Studenților din București.

Întrebată de unde vine "M", Monica Macovei a explicat: "M este de la modernizare, de la moralitate, pentru că nu se poate face politică cu adevărat pentru oameni fără moralitate. M este de la merit, de la muncă, de la modestie și am spus de la toate aceste lucruri minunate. E primul și singurul partid cu adevărat de dreapta din România, pentru că avem de ani de zile partide care se intitulează de dreapta, așa cum avem partide care se intitulează de stânga, cum este PSD, însă niciunul nu este de dreapta și niciunul nu este de stânga cu adevărat, nici nu au vreo doctrină, ci sunt partide osificate, cum le spun eu, care practic sunt un val, sunt un tsunami de hoție și de minciună, în cea mai mare parte a componenței lor. Și vedem asta din toate anchetele care se fac și iese la suprafață acest cerc vicios între finanțarea campaniilor și a partidelor și ce se întâmplă în timpul guvernării. Dai contracte și decizii în favoarea unora care te finanțează în campanii. E primul și singurul partid cu adevărat de dreapta din România, care va fi construit pe valori și va merge numai pe valori", a declarat fostul ministur al Justiției.

Monica Macovei a lansat partidul M10. Ce nu s-a văzut la televizor - REPORTAJ + VIDEO

"Credem în capitalism, în piață liberă, fără libertate economică nu poate exista libertate politică. Vrem un stat minimal cu o intervenție extreme de redusă în economie și în viața oamenilor – numai un stat slab și fricos e un stat maximal cu multe instituții și cu multe atribuții – dar, în același timp, vrem și solidaritate cu cei aflați în nevoie. Nu poți să ai bani pentru cei aflați cu adevărat în nevoie - pensionari, bolnavi, copii, cei în șomaj -  decât dacă îi aduni în sistemul privat, din taxe și impozite, ceea ce înseamnă că trebuie să ai o piața liberă care să producă. Nu poți să împarți sărăcia, așa cum face PSD. Trebuie să împarți bogația, bogăția o creează sistemul privat. Țintim Parlamentul, vrem să intrăm și să avem un procent cât mai mare, de 15%", a mai spus Monica Macovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel