Locuri în care nu ai voie să faci poze atunci când ești în vacanță

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Există mai multe locuri în care nu ai voie să faci poze, deși sunt vizitate de milioane de turiști în fiecare an. Mulți dintre ei nu știu că există astfel de interdicții.

Sunt mulţi cei care nu știu că unele dintre cele mai vizitate locuri din lume interzic realizarea fotografiilor, scrie Reader’s Digest. Pe lista locurilor în care e interzis să faci poze se numără atracții turistice vizitate de milioane de oameni anual. Unele dintre ele au reguli mai stricte privind imaginile decât altele.

Iată în ce locuri nu ai voie să faci fotografii:

Turnul Eiffel

Există milioane de poze realizate în fața Turnului Eiffel. Dar puțini știu că se numără printre acele locuri în care nu ai voie să faci poze după lăsarea întunericului. Potrivit Reader’s Digest, e, teoretic, ilegal să faci poze cu Turnul Eiffel noaptea.

Motivul? Luminile. Acestea au fost instalate de Pierre Bideau în anul 1985 şi reprezintă o expoziție artistică care e protejată de legea drepturilor de autor. În consecinţă, surprinderea Turnului Eiffel noaptea și publicarea imaginilor pe rețelele de socializare e ilegală.

Capela Sixtină

Capela Sixtină din Vatican e una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din lume. Turiștii nu au voie, însă, să facă poze sau să filmeze în interior. Atunci când capela a fost renovată în perioada 1980 – 1994, proiectul a fost finanțat de Nippon Television Network Corporation, din Japonia. 

Cazinourile din Las Vegas

Multe cazinouri din Las Vegas continuă să aibă o regulă împotriva fotografiilor realizate în interior. Această regulă a fost introdusă pentru a asigura intimitatea jucătorilor și pentru a preveni înșelătoriile. În prezent, unele cazinouri au renunțat la regulă. Altele refuză în continuare să permită turiștilor să surprindă imagini dincolo de uşile închise. Cei care încalcă regulile vor fi rugați să părăsească incinta.

Abația Westminster

E una dintre cele mai cunoscute locații din Marea Britanie și se numără printre acele locuri în care nu ai voie teoretic să faci poze. Reprezintă biserica de încoronare pentru regii Marii britanii încă din anul 1066. „Vrem să vă bucurați de istoria și frumusețea sa fără să fiți distrași de fotografii,” scrie pe site-ul abației. „Vrem să avem în continuare o atmosferă sacră și intimă într-o clădire care e, mai presus de tot, o biserică.”  Există câteva locuri în care poți face poze în abația, dar, în cele mai multe zone, fotografierea e interzisă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel