Legea antifumat, din nou amânată

Şedinţa Comisiei de sănătate în care trebuia să se rediscute Legea antifumat nu a mai avut loc, susţinătorii legii şi invitaţii fiind anunţaţi după trei ore de aşteptare printr-un SMS.

Singurii deputaţi care au venit au fost social-democrata Rodica Nassar şi Horia Cristian de la PNL. Şedinţa trebuia să înceapă la ora 10, iar primul punct pe ordinea de zi era legea care interzice fumatul în baruri, cafenele sau restaurante, ori în spaţiile închise de la locul de muncă sau instituţii publice. Legea a fost întoarsă în comisie, acum două săptămâni, când Consiliul Concurenţei a solicitat clarificări legate de paragraful care se referea la comercializarea pachetelor de ţigări. Practic se interzice afişarea ţigărilor în locurile obligatorii de trecere. Acesta a fost motivul oficial, informează Jurnalul Național.

Neoficial, producătorii de tutun şi micii comercianţi au făcut lobby şi au cerut amânarea legii. Singurii care au venit la comisie au fost repre¬zentanţii coaliţiei de ONG-uri România Respiră şi deputatul PSD, Aurelia Cristea, unul dintre susţinătorii legi. După o oră de aşteptare, în care niciun deputat n-a apărut, aceştia au plecat prin Parlament să-i caute pe aleşii cu pricina. Toţi deputaţii din Comisia pentru sănă¬tate, în frunte cu preşedin¬tele Florian Buicu, au găsit o altă şedinţă mai importantă, la care să participe: în comisia de Educaţie.

„Stăm aici până vine Moş Crăciun", le-au transmis şi reprezentanţii ONG-urilor. Aşa că s-au întors cu toţii în sala Comisiei de sănătate.

Între timp au venit şi preşedintele Societăţii de Pneumologie, prof. dr.  Florin Mihălţan, şi şeful Societăţii de Cardiologie, prof. dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu. După o altă oră de aşteptare, doctorul Tatu-Chiţoiu şi-a pus muzică pe laptop.

A ales melodia „În aşteptarea ta", a Doinei Badea. „E o melodie tare frumoasă şi potrivită, nu pot să comentez motivele pentru care de-putaţii nu au venit la comisie, probabil au motive foarte serioase, nu cred că vor să tragă de timp. Din păcate, nu pot sta să-i aştept mai mult de ora 13, atunci voi pleca pentru că o să intru în operaţie", a declarat pentru Jurnalul Naţional doctorul Tatu-Chiţoiu.

După o oră, Rodica Nassar a venit în sală şi şi-a cerut scuze în numele colegilor ei. Săptămâna viitoare, însă, parlamentarii vor fi ocupaţi cu Legea bugetului pentru anul 2016, aşa că e greu de crezut că va fi dezbătută pâna la vacanţa de Sărbători.

Senatorii şi deputaţii vor intra, apoi, în vacanţa de iarnă, până la 1 februarie, discuţiile fiind reluate de-abia după acea dată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel