Klemm, declarație după întâlnirea cu Toader. Chirieac: Albă, spre pozitivă

Hans Klemm - Bogdan Chirieac, captura Antena 3
Hans Klemm - Bogdan Chirieac, captura Antena 3

După două ore de discuții, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm a ieșit cu un discurs ușor schimbat. Analistul politic Bogdan Chirieac afirmă că este foarte important dialogul. 

”Împreună cu ministrul Toader am avut o discuție productivă şi completă, în această dimineață, într-un spirit cât se poate de pozitiv, conform parteneriatului strategic pe care-l avem. Am avut posibilitatea să discut cu ministrul Justiției despre viziunea sa și responsabilitatea sa în calitate de ministru al Justiției. Puțin mai târziu astăzi, sper să transmitem un comunicat, pentru că vreau să scoatem în evidență că discuțiile au avut loc într-un cadru adecvat. Am făcut schimb de informații și puncte de vedere și abia aștept să lucrez cu ministrul Justiției și Guvenul României pe viitor”, a declarat Hans Klemm, ambasadorul SUA la București. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat, la Antena 3, că ”Este foarte important că există acest dialog, întâlnirea în sine este pozitivă între România și partenerul său strategic, America. Eu zic că lucrurile merg în direcția cea bună. Dl ministru Tudorel Toader nu a enunțat altceva decât principii recomandat de către Comisia de la Veneția în favoarea justiției, a statului de drept și a democrației. Nu te poți opune principiilor recomandate de către Comisia de la Veneția. Faptul că excelența sa dă senzația că s-a lămurit, că nu mai este atât de îngrijorat cum a fost în comunicatul de săptămâna trecută, eu zic că este un fapt pozitiv”. Acesta a adăugat că ”domnul ministru Tudorel Toader tot ce avea de făcut era să-i enumere câteva dintre gravele derapaje și abuzuri ale justiției din ultima vreme, care au fost posibile din cauza legilor aberante unele dintre ele ale justiției din acest moment. Atât trebuia făcut. Excelenșa Sa, prin faptul că a ieșit, a dat o declarație presei, urmează comunicat oficial, nu mi se pare un lucru rău. Cel puțin acum, declarația este albă spre pozitivă”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel