Karl Clauss Dietel, unul dintre creatorii Trabantului, a murit

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Karl Clauss Dietel, cel care a făcut designul pentru celebrul succesor al Trabantului 601, a murit la vârsta de 87 de ani. 

Dietel a desenat modelul Simson S50, radioul RK5 sau maşinile de scris Erika. A lucrat intens la schiţe pentru autovehicule şi a creat designul pentru Wartburg 353 şi cele patru versiuni ale sale, şi a ”modelat” un succesor al Trabantului 601.

Dietel a fost distins în 2014 cu Premiul de Design al Republicii Federale Germania pentru munca sa din timpul vieţii. El a murit pe 2 ianuarie 2022.

Trabant este un automobil care a fost produs în Republica Democrată Germană în perioada 1957 - 1991. Fabrica "VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau" s-a închis pe data de 30 aprilie 1991. În Zwickau au fost produse în total 3.051.385 de automobile Trabant. La data de 01.01.2001 mai erau în Germania înscrise în circulație 33.726 automobile. În perioada de fabricație autoturismele erau exportate în fostele țări socialiste, cele mai multe trabanturi fiind exportate în Cehoslovacia, Polonia și Ungaria. În ținuturile unde se vorbea germana autoturismul era numit Trabi (Trabbi). În prezent el a devenit un obiect de colecție pentru amatorii de automobile istorice, scrie Wikipedia.

Trabant 1.1 este continuatorul modelului 601 şi are un motor în 4 timpi de 40 CP, fabricat sub licenţa Volkswagen. 

David Hasselhoff, unul dintre marii fani ai Trabant 

Actorul şi cântăreţul american David Hasselhoff a dezvăluit că este un mare admirator al maşinilor Trabant, un model clasic de automobil fabricat în fosta Republică Democrată Germană (RDG), informează DPA.

Starul american a declarat că Trabantul, o maşină low-cost, adeseori ridiculizată şi considerată un simbol al societăţii comuniste, este "un automobil amuzant" şi că şi-ar dori să aibă un astfel de model în curtea reşedinţei sale din Statele Unite.

Artistul de 67 de ani, protagonist al serialelor "Knight Rider" din anii 1980 şi "Baywatch" din anii 1990, a făcut aceste declaraţii sâmbătă, după ce a filmat un videoclip în Berlin. La scurt timp după încheierea filmărilor, el a fost provocat de jurnalişti să facă o întoarcere de 180 de grade la volanul unui Trabant, o maşină care nu este deloc renumită pentru manevrabilitatea sa. Artistul, supranumit "The Hoff", a reuşit să execute cu succes o astfel de manevră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel