Justiţia franceză anchetează un caz de suspiciune de trucare a unui meci în Algeria

Doi bărbaţi au fost reţinuţi, miercuri, pentru suspiciuni privind trucarea unui meci în campionatul de fotbal al Algeriei în care a fost implicat unul dintre cele mai mari cluburi din ţară, ES Setif, a anunţat Jurisdicţia interregională specializată (JIRS) din Nancy (estul Franţei), responsabilă cu ancheta, informează AFP.

Cei doi, cu vârste de 20 şi 30 de ani, au fost plasaţi sub control judiciar, a anunţat viceprocurorul JIRS, Vincent Legaut. Aceştia au fost reţinuţi marţi de Serviciul central de curse şi jocuri (SCCJ), fiind reţinuţi ulterior pentru 'escrocherie în bandă organizată'. Alţi trei suspecţi au fost reţinuţi şi 'mai multe persoane audiate', a adăugat procurorul, precizând că au fost eliberate ulterior din lipsă de probe concludente.

O sursă apropiată dosarului a afirmat, marţi, că şapte persoane au fost audiate în cadrul acestei afaceri. La meciul dintre DRB Tadjenanet şi ES Setif, pe 12 mai 2018, un operator a semnalat 'numeroase pariuri atipice efectuate la un scor exact cu mize importante în raport cu mizele obţinute', a explicat procurorul. Aceste 'pariuri atipice' au fost reperate de sistemul de supraveghere al Autorităţii reglementare a jocurilor online (ARJEL).

Partida s-a încheiat cu victoria cu 3-2 a echipei DRB Tadjenanet. Din cele cinci goluri, trei au fost înscrise din penalty. 'Sumele pariate nu sunt astronomice, dar la scorul exact, cota este de 40 la unu, iar câştigurile se cifrează rapid la câteva zeci de mii de euro', a mai precizat sursa apropiată dosarului.

Mai multe pariuri au fost efectuate în regiunea Metz, iar secţia JIRS din Nancy a fost sesizată. În 2018, BBC a difuzat o anchetă cu martori anonimi care descriau corupţia ca un fenomen răspândit în fotbalul algerian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel