Justiția făcută țăndărei la Târgu-Mureș? Explicații pentru achitare în dosarul traficului de copii

Cersetori romani
Cersetori romani

Nu pot fi de acord cu afirmația că Justiția din România este făcută țăndărei, cum spun unii după achitarea definitivă a inculpaților din dosarul copiilor puși să cerșească în Anglia.

Poate această decizie ascunde circumspecția judecătorilor din România europeană, după Brexit. Ce încredere să ai în probele obținute de polițiștii britanici? Non-UE, cum s-ar zice. Alta era dacă îi prindeau la cerșit polițiștii din Bulgaria, țară care, așa cum scrie MCV-ul, ne-a depășit la mai multe capitole ale luptei împotriva corupției.

Poate e dreptate în stare pură, cum numai CSM-ul, secția pentru procurori, mai poate livra.

Pe vremuri se mai întâmpla ca vreun clan mafiot să ofere câte 250.000 de euro pentru o achitare sau măcar o strămutare de dosar, cu perspectiva eliberării arestatului, astăzi nici nu ne putem gândi la așa ceva. Președintele Traian Băsescu, ”prins între nevoia de asigurare a justiţiei şi reflexul firesc de a-și apăra fratele, a ales asigurarea justiţiei”. Rezultatul acestui sacrificiu poate fi văzut, de la Țăndărei la Târgu-Mureș sau de la Nadăș, Arad, la unitatea de elită din Ploiești, Prahova. Peste tot, de fapt, în țara unde influențarea Justiției a devenit de neimaginat.

Ministrul Justiției, doar, nu pare a fi mulțumit. ”Iau în calcul două variante, a declarat Cătălin Predoiu: fie nu au fost probe acolo, fie au fost probe şi au fost ignorate de către judecători". Cred că nu putem igora și o a treia variantă, pe care au îmbrățișat-o 50,33% dintre alegători: poate le-or fi spus ceva copii, poate or fi înjurat...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel