Jaf hotel Ritz. Hoții au fost prinsi

Toate bijuteriile furate în timpul jafului spectaculos de la hotelul Ritz din Paris au fost recuperate joi, conform unei sursei apropiate acestui caz, la doar o zi de la comiterea furtului, informează AFP.

Trei suspecţi rămaşi blocaţi în hotel în timpul jafului au fost reţinuţi, iar doi dintre complicii lor sunt în continuare căutaţi de poliţie.

Potrivit unei prime estimări, bunurile furate miercuri seara din hotelul legendar situat în Piaţa Vendome, unde sunt concentrate magazine celebre de bijuterii şi de ceasuri de lux, au fost evaluate la peste 4 milioane de euro.

"Toate bijuteriile furate au fost găsite în sacul confiscat ieri de ofiţerii de poliţie", a indicat joi seara o sursă apropiată dosarului, fără a oferi alte detalii.

O sursă din poliţie declarase joi dimineaţă că o parte din pradă a fost găsită împrăştiată în timpul arestării a trei dintre cei cinci presupuşi hoţi reţinuţi miercuri. Unul dintre cei doi complici care au reuşit să scape a pierdut o geantă în care se aflau bijuterii şi ceasuri, potrivit aceleiaşi surse.

Miercuri seara, în jurul orei 17:30 GMT, trei bărbaţi purtând cagule şi mănuşi au pătruns în hotel prin spatele clădirii de pe strada Cambon. Înarmaţi cu topoare şi pistoale, aceştia au spart vitrinele magazinelor şi au luat bijuteriile şi ceasurile de lux expuse. Însă, când au încercat să fugă cu prada, ei s-au lovit de uşile care fuseseră blocate. "Desigur, în acest tip de stabiliment există un sistem de securitate şi de alarmă", a subliniat o sursă din cadrul poliţiei.

Cum au reușit să scape

Cei trei au pasat prada pe fereastră complicilor aflaţi afară, iar aceştia au fugit. Unul dintre ei a dispărut cu maşina, iar al doilea cu un autovehicul pe două roţi. Acesta din urmă a scăpat însă o geantă cu o parte din bijuteriile furate înainte de a dispărea pe strada Cambon pe contrasens, lovind un trecător, potrivit sursei citate.

În acest timp, un echipaj de poliţie care patrula prin Piaţa Vendome a răspuns apelului de urgenţă şi în mai puţin de cinci minute a sosit la faţa locului şi i-a reţinut pe cei trei presupuşi hoţi rămaşi în hotel.

În cursul zilei de joi a fost găsită maşina, în departamentul Val d'Oise, în nordul capitalei Franţei, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Originari din regiunea Parisului, cei trei bărbaţi reţinuţi se apropie de treizeci de ani şi sunt binecunoscuţi poliţiei pentru jafuri armate, acte de violenţă şi tăinure, conform unei surse din poliţie. Mandatul de reţinere în cazul lor a fost de până la 96 de ore, însă a fost extins joi seara pentru o perioadă de 24 de ore, a declarat sursa apropiată dosarului, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel