Iohannis, înaltă trădare. Mircea Drăghici, PSD: Mulți colegi vor face acest lucru

Klaus Iohannis, la Bruxelles
Klaus Iohannis, la Bruxelles

Deputatul PSD Mircea Drăghici a comentat documentul exploziv publicat de DCNews cu privire la posibila acuzare a președintelui Klaus Iohannis de înaltă trădare. Documentul circulă printre membrii PSD. 

Vezi aici documentul: EXCLUSIV Klaus Iohannis, acuzat de înaltă trădare. DOCUMENT

Iată analiza politică a lui Mircea Drăghici, deputat PSD: 

”Am văzut documentul publicat de DC News privind posibila punere sub acuzare a președintelui Iohannis, pentru înaltă trădare. Cred că Parlametul trebuie să ia în serios acest instrument constituțional pe care îl are dispoziție. Există multe motive care ar justifica pe deplin punerea sub acuzare a președintelui Iohannis. Dacă această propunere va deveni oficială, voi semna inițiativa și sunt convins că vor fi mulți alți colegi care vor face același lucru.

De la începutul mandatului de președinte, Klaus Iohannis a desconsiderat funcţia de mediere între puterile statului, prevăzută în Constituție, prin acțiuni de divizare a societății, sfidare a ordinii publice, dezinfomare și instigare la revoltă și nesupunere civică împotriva Parlamentului, Guvernului și a Curții Constituționale.

Suveranitatea poporului român exprimată democratic prin vot a fost subminată permanent de către președintele Iohannis, în calitate de reprezentant al unor grupuri de interese nelegitime, care au încercat permanent să preia controlul puterii de stat.

Din 2014 și până în prezent, Klaus Iohannis a generat nenumărate acţiuni împotriva ordinii constituţionale prin promovarea și participarea la revolte de stradă împotriva unor instituții fundamentale ale statului, prim desconsinderarea și sfidarea Constituției României și prin pozițiile politice partizane agresive care l-au descalificat total din rolul de mediator. Un alt motiv serios care ar justifica acest demers parlamentar este legat de folosirea sistematică și abuzivă a prerogativei de contestare la Curtea Constituțională a legilor adoptate de parlament, încercând astfel să blocheze sau cel puțin să întârzie punerea în aplicare a unui program de guvernare votat de cetățeni. Motivele sunt mult mai multe și nu pot fi dezvoltate aici. Sper însă să existe o dezbatere parlamentară pe acest subiect unde să fie expuse pe larg toate aceste aspecte.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel