Inundații. 70 de familii izolate după ce apele au distrus drumul de acces

Inundații
Inundații

70 de familii din Jitia, judeţul Vrancea, au rămas izolate, la ele putându-se ajunge doar pietonal, după ce apele au distrus un podeţ de pe drumul de acces către localitate. La Buzău, pompierii au intervenit de urgență.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Duţă, DN 2 N, la km 53, a fost închis temporar în localitatea Jitia din cauza unui podeţ distrus de apa revărsată a râului Râmnicu Sărat.

Din această cauză, accesul către 70 de gospodării aflate pe malul drept al râului se face pe o punte, doar pietonal, accesul cu maşinile neputându-se realiza.

Buzău, intervenții de urgență

În judeţul Buzău, pompierii au intervenit în ultimele ore în localităţile Gherăseni si Cislău. La Cislău, apa strânsă de pe versanţi şi care s-a revărsat în zonele locuite a intrat într-o casă, într-un beci şi în 6 curţi. Pompierii au fost ajutaţi să scoată apa mai repede din case şi gospodării şi de către reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.  

La Gherăseni, continuă acţiunile pompierilor pentru scoaterea apei din gospădării.

În judeţul Buzău, în ultimele trei zile au fost cantităţi record de precipitaţii, fiind depăşite mediile lunare.

De exemplu, la staţia de la Costomiru, hidrologii spun că s-au strâns în trei zile de ploi 118 litri pe metru pătrat, în condiţiile în care media lunară la Buzău este de 82 de litri pe metru pătrat, pentru luna iunie.

Pe de altă parte, judeţul Buzău, se confrunta cu o secetă pronunţată, iar ploile căzute în aceste zile nu au făcut altceva decât să acopere deficitul de apă din sol, mai spun hidrologii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel