INS: Înmatriculările de vehicule noi destinate transportului pasagerilor au crescut cu 3,6%, în T3

Peste 53.800 de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor au fost înregistrate în trimestrul III din acest an în România, în creştere cu 3,6% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, iar la categoria autoturisme s-au consemnat peste 52.400 de unităţi, reiese din datele publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS). 

Conform sursei citate, în intervalul iulie - septembrie 2019, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creşteri la categoriile mopede şi motociclete - cu 18,9%, respectiv autoturisme (+3,3%). În acelaşi timp, la categoria autobuze şi microbuze, numărul de înmatriculări noi a scăzut cu 16,3%.

În perioada analizată au fost înregistrate 53.838 de înmatriculări noi de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor, echivalentul a 32% din total, iar la categoria autoturisme au fost înregistrate 52.427 de înmatriculări de vehicule noi. În ceea ce priveşte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor, statistica relevă o creştere la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale), cu 6%, dar şi scăderi la categoria Autotractoare - cu 24,3% şi categoria Remorci şi semiremorci (-0,8%). Potrivit INS, în perioada analizată, au fost înregistrate 12.109 înmatriculări noi de vehicule rutiere noi pentru transportul mărfurilor, reprezentând 40,7% din total. C

omparativ cu trimestrul II din 2019, în cele de-al treilea trimestru al anului în curs, înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat creşteri cu 13,8% la vehiculele pentru transportul pasagerilor. Pe de altă parte, în cazul vehiculelor pentru transportul mărfurilor s-a consemnat o scădere de 0,9%, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel