Inginer de la Tesla, atacat de un robot. Colegii au privit îngroziți cum bărbatul e manipulat și rănit de mașinărie / foto

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Un inginer Tesla a fost atacat de un robot care s-a defectat la fabrica companiei Giga Texas, lângă Austin.

Doi martori au privit îngroziți cum colegul lor a fost atacat de mașina concepută să apuce și să mute piese auto din aluminiu proaspăt turnat, potrivit Daily Mail.

Robotul l-a prins pe bărbat, care se ocupa de alți doi roboți Tesla, după care și-a înfipt ghearele metalice în spatele și brațul acestuia și i-a provocat sângerări.

Incidentul – care a lăsat victima cu o „rană deschisă” la mâna stângă – a fost dezvăluit într-un raport din 2021 depus autorităților de reglementare din districtul Travis.

Deși nu au fost raportate autorităților de reglementare alte răni legate de roboți de către Tesla la fabrica din Texas nici în 2021, nici în 2022, incidentul are loc pe fondul preocupărilor sporite cu privire la riscurile roboților automatizați la locul de muncă.

Rapoartele cu privire la creșterea vătămărilor cauzate de roboții din centrele de expediere Amazon, a chirurgilor-droizi ucigași, a mașinilor care se conduc singure și chiar a violenței din partea instructorilor de șah robotizați, i-au determinat pe unii să pună la îndoială integrarea rapidă a noii tehnologii.

Raportul de vătămare, pe care Tesla trebuie să îl prezinte autorităților pentru a-și menține scutirile fiscale profitabile în Texas, susține că inginerul nu a avut nevoie concediu medical. 

Dar un avocat care îi reprezintă pe lucrătorii contractuali de la Tesla Giga Texas a declarat pentru DailyMail că, pe baza conversațiilor sale cu lucrătorii de acolo, crede că numărul de vătămări suferite la fabrică este subraportat.

Această subraportare, a spus avocatul, a inclus chiar și decesul, pe 28 septembrie 2021, a unui muncitor în construcții, care fusese contractat să ajute la construirea fabricii în sine.

„Am avut mai mulți muncitori care au fost răniți”, a spus avocatul Hannah Alexander de la Workers Defense Project, adăugând că are cunoștință „și de un muncitor care a murit, ale cărui răni sau deces nu sunt în aceste rapoarte pe care Tesla ar trebui să le completeze și să le transmită districtului pentru a obține stimulente fiscale”.

Acel muncitor în construcții, un antreprenor pe nume Antelmo Ramírez, a murit din cauza unei evacuări de căldură în timp ce ajuta la construirea fabricii Tesla Giga Texas, potrivit unui raport al examinatorului medical din ținutul Travis.

Anul trecut, Workers Defense Project a depus o plângere în numele lucrătorilor de la Giga Texas la Administrația SUA pentru Securitate și Sănătate în Muncă (OSHA), susținând că antreprenorii și subcontractanții Tesla au dat unor angajați certificate de siguranță false.

Acuzațiile lui Alexander cu privire la vătămările la locul de muncă subraportate la site-ul Tesla, dacă sunt exacte, ar urma o tendință de constatări similare a autorităților de reglementare de stat și a organizațiilor nonprofit din domeniul jurnalismului de investigație de-a lungul anilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel