Iaşi: 65 de persoane au donat sânge la evenimentul Asociaţiei Trei Vieţi, pentru stimularea donării de sânge

Un număr de 65 de persoane au donat sânge, joi, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iaşi, în cadrul unui eveniment intitulat 'Recolta Comunităţilor Creative', organizat de Asociaţia Trei Vieţi, cu rolul de a stimula populaţia eligibilă în donarea de sânge.

Potrivit unui comunicat de presă, la eveniment s-au prezentat 78 de persoane, doar 65 dintre ele fiind eligibile în donarea sangvină. Voluntarii Asociaţiei Trei Vieţi i-au aşteptat pe donatori cu micul dejun, cu încurajări şi cu informaţii despre beneficiile donării.

Donatorii au oferit cele 152 de bonuri de masă, primite cu această ocazie, familiilor Casa Share, o asociaţie înfiinţată în anul 2014, care a construit 20 de case pentru nevoiaşi şi a derulat numeroase proiecte sociale. Asociaţia Trei Vieţi are drept misiune creşterea numărului de donatori din România peste pragul de 2% la care ne aflăm de ani buni.

Iniţiativa acestei organizaţii aparţine unor studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, iar Recolta Comunităţilor Creative reprezintă unul dintre evenimentele recurente din cadrul asociaţiei. 'Vara reprezintă intervalul în care criza sangvină din spitale este cea mai gravă, iar perioada concediilor şi a vacanţelor amplifică această lipsă cu care se confruntă toate spitalele ieşene.

Atât prin organizarea acestei recolte, cât şi prin campaniile desfăşurate pe tot parcursul anului ne-am propus să încurajăm şi să responsabilizăm populaţia eligibilă să vină şi să doneze constant şi regulat la Centrul Regional de Transfuzii.', a declarat Anca Floroiu, co-fondator al Asociaţiei Trei Vieţi, citată în comunicatul menţionat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel