Ialomițianu: PDL va depune moțiune simplă pe buget, Ponta e cel mai incompetent premier

Gheorghe Ialomițianu
Gheorghe Ialomițianu

Fostul ministru de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu, a susținut  duminică faptul că PDL va depune săptămâna viitoare o moțiune simplă de buget, prin care dorește depunerea bugetului pe 2013 în Parlament până la 1 noiembrie, precizând că Victor Ponta e cel mai incompetent premier al României, potrivit Mediafax.

Într-o conferință de presă care a avut loc duminică la sediul central al PDL, Gheorghe Ialomițianu l-a numit pe Victor Ponta un ”incompetent,” care a distrus tot ce au construit guvernările trecute. "Cât de incompetent poate fi cineva care face rectificare şi se plânge apoi că nu are bani? (...) Ponta a distrus tot ce am construit anul trecut,” a declarat dl Ialomițianu. Acesta a precizat că în moțiunea de cenzură intitulată ”Guvernul USL, frână de motor a bugetului,” PDL va cere ca bugetul pe 2013 să fie depus la Parlament până pe 1 noiembrie. Greșelile majore ale guvernării Ponta, sunt, în opinia lui Gheorghe Ialomițianu, rectificare bugetară și prăbușirea leului, cauzată de criza politică din vară. De asemenea, Victor Ponta minte când spune că a fost nevoit să taie din investiții pentru a plăti pensiile și salariile, potrivit fostului ministru de Finanțe.

PDL a mai depus o moțiune simplă de buget, dar a retras-o săptămâna trecută, liderul deputaților PDL, Mircea Toader, explicând că au dorit retragerea moțiunii pentru a modifica textul care solicită demisia ministrului de Finanțe. Premierul Victor Ponta a declarat că regretă această răzgândire a democrat-liberalilor, menționând că speră ca PDL să nu facă această ”greșeală” care le-ar aduce la un scor electoral de sub 10%.  Prim-ministrul a adăugat că PDL ”s-a făcut de râs” cu ultimele două moțiuni de cenzură, pe care nu le-au votat nici măcar proprii deputați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel