Hidroelectrica imprumută iar o sumă mare. Despre câţi bani e vorba

Hidroelectrica vrea să contracteze un credit pentru emiterea de scrisori de garanţie bancară, cu valabilitate de doi ani, în valoare de 217 milioane de lei, de la Eximbank, se arată în convocatorul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, care va avea loc pe 23 iulie 2019. 

În nota explicativă se arată că Hidroelectrica are expunere pe toate componentele pieţelor centralizate cu vânzare la termen, contractarea făcându-se după un calendar de tranzacţionare continuă. Acest fapt, coroborat cu legislaţia secundară de aprobare a contractelor-cadru de vânzare a energiei electrice pe pieţele administrate de OPCOM, implică necesitatea constituirii de scrisori de garantare a livrării (garanţii de bună execuţie).

Consiliul de Supraveghere al companiei a aprobat în 18 decembrie 2018 achiziţionarea prin procedură concurenţială exceptată, prin analiza a cel puţin trei oferte, a unei linii de credit pentru emitere de scrisori de garanţie bancară, cu valabilitate de doi ani, în valoare de 217 milioane de lei şi garantarea acestei linii de credit cu cesiune de creanţă în valoare de 217 milioane de lei.

În urma finalizării procedurii de achiziţie concurenţială exceptată, contractul pentru linia de credit a fost atribuit băncii Eximbank, care a respectat în întregime cerinţele caietului de sarcini şi a oferit preţul cel mai scăzut, argumentează reprezentanţii companiei. Hidroelectrica este cel mai mare producător de energiei din România, asigurând, într-un an hidrologic normal, circa 30% din consumul ţării (peste 17 TWh).

Statul român deţine, prin Ministerul Energiei, 80% din acţiunile companiei, iar restul de 20% aparţin Fondului Proprietatea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel