Greșeală în primul comunicat dat de Cioloș la Ministerul Sănătății

Dacian Cioloș a preluat ca interimar funcția de ministru al Sănătății, după ce Patriciu Achimaș Cadariu și-a dat demisia. Primul comunicat emis de minister, după ce premierul a preluat portofoliul, se referă la drepturile copiilor internați în spitale.

”Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, atrag atenția că internarea în spitale a copiilor mai mici de 14 ani, împreună cu unul dintre părinți, dacă se solicită acest lucru, este un drept și nu un privilegiu. Ordinul ministrului Sănătății nr. 1284/2012 privind reglementarea programului de vizite al aparținătorilor pacienților internați în unitățile sanitare publice prevede la Art. 5 că: (1)   În cazul copiilor internați în secțiile/compartimentele de terapie intensivă se asigură prezența cu caracter permanent a unuia dintre părinți, dacă se solicită acest lucru. (2)   În cazul copiilor până la 14 ani internați în oricare dintre secțiile/compartimentele din unitatea sanitară se acceptă prezența unui aparținător permanent, dacă se solicită acest lucru. (3)   În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 14 si 18 ani internați în oricare dintre secțiile/ compartimentele din unitatea sanitară se poate accepta prezența unui aparținător permanent, cu acordul șefului de secție/ coordonatorului de compartiment. Pe cale de consecință, încălcarea Ordinului 1284/2012 se pedepsește conform legii”, se arată în comunicatul amintit.

 De remarcat virgula dintre subiect și predicat: ”Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, atrag atenția”...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel